Tapeler ortaya çıktı! ‘Sarallar’ sızıntısı: Organize'den haber geliyor

Sarallar suç örgütüne yönelik operasyonların kamu kurumlarından çete üyelerine sızdırıldığı ortaya çıktı. Söz konusu deliller Sarallar soruşturması iddianamesinde yer aldı.

GÜNDEM 13.11.2022, 14:25
Tapeler ortaya çıktı! ‘Sarallar’ sızıntısı: Organize'den haber geliyor
‘Sarallar’ olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik geçtiğimiz aylarda bir operasyon düzenlenmişti. Operasyon sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş arasında ‘sızıntı’ gerilimi yaşandığı ileri sürülmüştü.
Sarallar soruşturmasının perde arkasında Soylu ile Aktaş arasında yaşananlarla ilgili bir yazı kaleme alan T24 yazarı Tolga Şardan iki farklı kaynaktan ‘Sarallar’ operasyonu sonrası Bakan Süleyman Soylu ile İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş arasında sızıntı iddiasını doğrulattığını ileri sürmüştü.
Tolga Şardan, “İddiaya göre; temmuzun son günlerindeki bu görüşmede Soylu, kentin genel güvenlik ve ihtiyaçlarıyla ilgili değerlendirmeler yaptı. Aynı görüşmede Soylu, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'a yönelik olarak Sarallar Grubu operasyonuyla ilgili kendisine neden bilgi verilmediğini sordu. Soylu'nun eleştirisi üzerine Aktaş, 'Size her söylediğimizde sızıntı oldu' yanıtını verdi.” ifadelerini yazmıştı.
Sızıntı tartışmaları sürerkek bugün Hürriyet gazetesinden dikkat çeken bir haber yer aldı. Musa Kesler imzalı haber, ‘'Sarallar’ hakkında hazırlanan iddianameye dayandırıldı.
Haberde, suç örgütünün birçok eyleminden sorumlu tutulan zanlıların kendilerine yönelik operasyonlara dair önceden bilgi sahibi olabildikleri belirtildi.
Haberde şu ifadeler yer aldı;

A.F.: Dikkat et, ayın 18’inde büyük bir Operasyon var. Bu ay...
E.K.S.: Yapma ya!
A.F.: Bizden 160 kişi alacaklarmış, böyle gelmiş. Böyle bir rakam verilmez yani...
E.K.S.: Dur bir arayayım patronu, Alaattin’i (Saral) bir sorayım. Git derse gideriz şeye.

Bir başka kayıtta da arkadaşları gözaltına alınan grup üyelerinin bu konudaki konuşmaları var:
B.Ç.: Hikmet’i aldılar. Çok kişiyi aldılar. Gelip senle görüşmem lazım. Kendine bir yol seçmen lazım.
C: Gelsene.
B.Ç.: (Arka plandakilere hitaben) “Ya saçmalamayın, Organize olsa ben, Organize’den haber geliyor anında ya...” diyor.

İddianameye göre, grubun yönetici ve üyeleri örgüt hiyerarşisinde Alaattin Saral’ın adını kullanmamaya dikkat ediyor, özellikle telefon görüşmelerinde ondan “1 Numara” diye bahsediyor. İddianamede bu konudaki bir telefon görüşmesi de yer aldı:
İsmi Belirlenemeyen Kişi: O zaman Alaattin (Saral) amca ile...
Mithat Saral: Şişt, isim verme
İsmi Belirlenemeyen Kişi: Alaattin amca ile geleceksin.
Mithat Saral: Ulan isim verme!” 
“Örgüt yöneticilerinin bazı telefon konuşmaları da kamu kurumlarından kendilerine bilgi akışı olduğunun delili olarak iddianamede yer aldı. O konuşmalardan biri grubun yöneticilerinden olduğu belirtilen Ahmet Fazlıoğlu ile Eşref Kemal Saral arasında. Konuşmada Fazlıoğlu, Saral’ı operasyon yapılacağı konusunda uyarıyor:

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı