Tarih verdi! Ali Ağaoğlu'ndan flaş dolar tahmini: Dolar 8.30 olacak

Ünlü Ekonomist Ali Ağaoğlu, piyasada yaşanan gelişmelerle ilgili değerlendirmede bulundu. Ağaoğlu, Türk Lirası üzerindeki baskıların azaldığını söyledi ve dolarda düşüş mesajı verdi.

GÜNDEM 30.07.2021, 20:30
13
Tarih verdi! Ali Ağaoğlu'ndan flaş dolar tahmini: Dolar 8.30 olacak
Türkiye ve küresel piyasada dikkat çeken gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Koronavirüs pandemisinin küresel piyasalara tesiri devam ediyor. Bu tesirlerina bağlı olarak piyasalarda durgunluk devam ediyor.
Ekonomist Ali Ağaoğlu, dolar kuruna ilişkin değerlendirmede bulundu. Ağaoğlu, Merkez Bankası'nın politikalarına da değindi. “Merkez bankaları bağımsızdır. Dolayısıyla başlarından bir yardım beklemezler. ifadelerini kullandı. 
Eğer bir merkez bankası başkalarından yardım bekliyorsa bu başlı başına bir zayıflık göstergesidir. Merkez Bankası'nın elinde faiz silahı var. Gerektiğinde bunu doğru bir şekilde kullanmalıdır. Şu andaki Merkez Bankası yönetimi bir faiz artırımın enflasyonu frenleyeceğine inanmıyor. Açıkçası bu konuda haklı olabilirler. Bundan dolayı da yakın bir gelecekte ne bir faiz artırımı ne de bir faiz indirimi beklemiyoruz.” dedi.
Merkez Bankası'nın faiz indirimine gideceğine ilişkin de görüşlerini paylaşan ünlü ekonomist “Merkez Bankası'nın Eylül ayında bir faiz indirimi yapmasına ben imkan tanımıyorum. Ağustos ayında enflasyon rakamlarının yüksek gelmesini bekliyorum.'' dedi.
Piyasalarla ilgili konuşan Ağaoğlu'nun gündeminde dolar kuru da vardı. Ünlü ekonomist “Gelişmekte olan ülkelere karşı baskılar azalınca Türk lirası da bundan faydalandı. Bu da endişeyi ve stresi azalttı ve hareket alanı meydana geldi. Döviz talepleri ertelenmiştir diyebiliriz. Dolayısıyla piyasalar kurda bir parça gevşeme beklemeye başladılar. Bu da gayet haklı bir beklentidir.'' dedi.
Ağaoğlu, bu pozitif havanın düşüşe neden olacağını ifade etti. Düşüş beklentisini ''Dolar kurunda gerilemeleri görmeye başladık. 8,48 TL gibi psikolojik bir eşik düşüş yönüyle aşıldı. Bana göre çok uzun olmayan bir gelecekte dolar kurunu 8,30 TL seviyelerinde göreceğiz.” sözleriyle ifade etti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı