Tarihimize dijital düşmanlık

Haber: Mustafa Akpınar Uygulamada Türkiye’nin Kıbrıs Zaferi “işgal”, Doğu Anadolu’da Ermenilere karşı yürütülen vatan müdafaası ise “soykırım” olarak...

GÜNDEM 03.10.2022, 07:30 03.10.2022, 18:10
1
Tarihimize dijital düşmanlık

Haber: Mustafa Akpınar
Uygulamada Türkiye’nin Kıbrıs Zaferi “işgal”, Doğu Anadolu’da Ermenilere karşı yürütülen vatan müdafaası ise “soykırım” olarak tanıtılıyor. Jet Punk’ın Türkiye’deki milyonlarca kullanıcının hizmetine açık olması tepkileri de beraberinde getirdi.Türkiye’de gençleri ve çocukları ifsat etmek isteyen emperyalistler şimdi de bilgi yarışması adı altında tarihi değerlerimizi çarpıtıyor. Kendilerine “H Kardeşler” diyen bir bilişim grubunun hazırladığı “Jet Punk” internet sitesinde, bilgi yarışması üzerinden adeta subliminal mesaj veriliyor. 2008 yılında kurulan ve son yıllarda Türkiye’de de gençler arasında hızla yaygınlaşan “Jet Punk” bilgi yarışmasında sorulan sorular tarihine düşman nesiller yetiştirecek cinsten. Kıbrıs’a düzenlenen “Barış Harekâtı’na” işgal, vatan ve namus müdafaası için Doğu Anadolu’da Ermenilere karşı gösterilen mücadeleye ise ‘soykırım’ diyen Jet Punk bilgi yarışması şimdiye kadar tüm dünyada 500 milyonun üzerinde ziyaretçiye ulaştı. Tarihi değerlerimize aykırı içeriklerle yayınlar yapan Jet Punk’a yetkililerin sessiz kalması ise dikkatlerden kaçmadı.

Michigan ve Washington üzerinden dünya geneline sözde eğlenceli ve kullanışlı siteler yaptıklarını iddia eden H Kardeşler, uzun süredir sanal ortamda gençlerin ifsadı için çalışmaya devam ediyor. H Kardeşler, Jet Punk adlı sitesinde Türkiye’nin şanlı tarihini yanlış ve eksik bilgilerle saptırmaya çalışıyor. Birçok kategoride kısa sorular soran sitenin tarih kategorisinde Kıbrış Barış Harekâtı için, “Türkiye 1974’te hangi ada ülkesini işgal etti?” ifadeleri yer alıyor. Büyük tepki toplayan sorulardan birisi de Doğu Anadolu’da Ermenilere karşı yapılan vatan ve namus müdafaasıyla ilgili. Yıllardır Türkiye’nin uluslar arasında mücadele ettiği ‘sözde’ Ermeni soykırımına ilişkin ise “1915-17 yılları arasında soykırıma kurban giden millet nedir?” sorusu yer alıyor.

Uluslararası internet platformlarıyla dünya genelinde yüksek ziyaretçi sayıları alan Jet Punk gibi birçok sitenin kurucusu olan H Kardeşler, ifsat çalışmalarını sürdürmekte ısrarcı. Türkiye’nin şehirleri, Türkiye Tarihi gibi birçok kategoride sorduğu sorularla skandal bilgiler yayan Jet Punk, halen milyonlarca internet kullanıcısının hizmetine açık halde. Türkiye’nin 1974 yılında kazandığı şanlı Kıbrıs Zaferi’ni halen sindiremeyen emperyal zihniyetli H Kardeşler Grubu, vatan çocuklarına da sözde Ermeni soykırımının propagandasını yapıyor.
Ayrıca sitede düzenlenen bilgi yarışmasına 2008’den bu yana 500 milyonun üzerinde kullanıcının katıldığı ortaya çıktı. Günlük 1 milyon ziyaretçisi bulunan ifsat sitesi Jet Punk’ın halen milyonlarca kullanıcının hizmete açık olması ve ilgililerin konuya ilişkin sessiz kalması ise dikkat çekti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı