Tarım Bakanlığında lojman usulsüzlüğü!

Tarım ve Orman Bakanlığında, Bakan Yardımcılarının lojman usulsüzlüğü artık gelenek haline geldi.

GÜNDEM 01.09.2022, 14:20
3
Tarım Bakanlığında lojman usulsüzlüğü!
Mevzuatı uygulaması gerekenlerin, kendilerinin mevzuatı delerek usulsüzlük yapması Tarım Bakanlığında yaşanan keyfiyeti de gözler önüne seriyor.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı İbrahim Yumaklı’nın lojman yönetmeliğine aykırı olmasına rağmen TİGEM Genel Müdürüne tahsis edilen lojmana el koyduğu ortaya çıktı. Bakan Yardımcılarının TİGEM lojmanlarında oturma hakkı bulunmamasına rağmen, İbrahim Yumaklı’nın TİGEM Genel Müdürüne tahsisli TİGEM Sosyal Tesislerinin içindeki lojmana el koyarak, burayı kullanması, Bakan Yardımcılarının yetkilerini kendi çıkar ve menfaatleri için nasıl kullandıklarını da gözler önüne serdi.

TİGEM Genel Müdürlerine Sosyal Tesislerin içinde tahsis edilen, göreve tahsisli eşyalı konutu iki dönemdir Bakan Yardımcıları tarafından usulsüz bir şekilde kullanılıyor. Bakan Yardımcılarının TİGEM’in lojman yönetmeliğine aykırı hareket ederek, kullanma hakları olmadığı halde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne 300 metre uzaklığı bulunan konutu kullanmaları dikkat çekiyor.
TİGEM’de Bekir Pakdemirli döneminde yaşanan lojman usulsüzlüğünün Vahit Kirişçi döneminde de aynen devam etmesi, ‘usulsüzlüğü gelenek haline getirdiler’ tepkisine neden oldu.

Daha öncesinde Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece de TİGEM Genel Müdürü olduğu dönemde kullandığı konutu, Bakan Yardımcısı olduktan sonra boşaltmayarak usulsüz bir şekilde 1 yıl kullanmaya devam etmişti. Vahit Kirişçi’nin Bakan olmasıyla birlikte Bakan Yardımcıları da değişirken, İbrahim Yumaklı’nın da atanır atanmaz, Işıkgece’nin çıktığı konuta kullanım hakkı olmadığı halde el koyduğu ortaya çıktı.

TİGEM Genel Müdürü Hasan Gezginç, geçtiğimiz Temmuz ayında bu göreve atanırken, kendisine tahsisli eşyalı konutta Bakan Yardımcısı İbrahim Yumaklı oturmaya devam etti. Genel Müdürün Bakan Yardımcısından kendisine ait konutu boşaltmasını isteyemeyeceği için, konut Bakan Yardımcısı tarafından usulsüz bir şekilde kullanılmaya devam ediliyor.

TİGEM’de kimlere lojman tahsis edileceği lojman yönetmeliğinde belirlenirken, Bakan Yardımcısının kendisine bağlı TİGEM’de lojman yönetmeliğini yok sayması, söz konusu yönetmeliğin de uygulanabilirliğini ortadan kaldırıyor. TİGEM’de lojman yönetmeliği bütün üst düzey yöneticiler ile personele uygulanırken, asıl kuralları uygulaması gereken Bakan Yardımcısının bu yönetmeliği çiğnemesi Bakanlıkta yaşanan keyfiyeti ve kuralsızlığı da gözler önüne seriyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı