Tarım Bakanlığından Milli Gazete’nin ithalat haberine açıklama!

Tarım Bakanlığı, Milli Gazete’nin kasaplık hayvan ithalatının seçimlerden sonra özel sektöre de açılması için çalışma yapıldığı yönelik haberine açıklama yapıldı.

GÜNDEM 27.05.2023, 22:00
1
Tarım Bakanlığından Milli Gazete’nin ithalat haberine açıklama!
Açıklamada, Bakanlığın özel sektöre kesimlik hayvan ithalatı izin verileceğine dair bir çalışmasının bulunmadığı belirtilerek, “Mevzuatımıza göre kırmızı et piyasasının düzenlenmesi ve fiyatlarda denge sağlanması görevi sadece Et ve Süt Kurumuna verilmiştir.
Üretici maliyetleri ve tüketici memnuniyeti temelinde gerek görülen hallerde regülasyon faaliyeti Et ve Süt Kurumu tarafından sürdürülecek olup, özel sektöre kesimlik hayvan ve karkas et ithalatı için izin verilmesi söz konusu değildir” denildi.
Milli Gazete’nin Tarım Bakanlığındaki yolsuzluklar başta olmak üzere arka planda yürütülen ithalat çalışmalarına yönelik bundan önce yaptığı haberlerle ilgili kamuoyuna hiçbir açıklama yapmayan Bakanlığın, bugün kasaplık hayvan ithalatının özel sektöre de açılacağına yönelik haberle ilgili olarak 2 saat içinde kamuoyuna açıklama yapılması dikkat çekti.
Son bir hafta içinde Bakan Kirişçi’nin birçok televizyon kanalına çıkarak iflas etmiş tarım politikaları ile ilgili olumlu bir algı oluşturmaya çalışması dikkat çekerken, Kirişçi’nin kendisini ön plana çıkarmak için yaptığı bu piar çalışması, ‘Yeniden Bakan olmak istiyor’ şeklinde değerlendiriliyor. Kirişçi’nin, bu piar çalışması sırasında Milli Gazete’nin kasaplık hayvan ithalatının özel sektöre de açılacağına yönelik haberinden aşırı derecede rahatsız olduğu kaydedilirken, kamuoyuna hızlı bir şekilde açıklama yapma ihtiyacının da bundan kaynaklandığı ifade ediliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı