Tarım Kredi Holding’den makam aracı saltanatına manidar açıklama!

Milli Gazete’nin çiftçi kuruluşunda yaşanan lüks makam aracı haberi kamuoyunda büyük tepki çekerken, Tarım Kredi Kooperatifleri ile Tarım Kredi Holding’de ise büyük bir rahatsızlığa neden oldu.

GÜNDEM 30.03.2023, 23:05
5
Tarım Kredi Holding’den makam aracı saltanatına manidar açıklama!
Haberin ardından Volkswagen Passat marka makam aracı yerine kiralanacak Audi makam araçlarına yönelik işlemler hemen durdurulurken, Tarım Kredi Holding tarafından kamuoyuna yapılan kaçamak cevapla da skandalın üstü örtülmeye çalışıldı.
Çiftçi kuruluşu Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraklerinin bağlı olduğu Tarım Kredi Holding, Milli Gazete’nin ‘Çiftçi kuruluşunda makam aracı saltanatı!’ başlıklı haberine yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada makam aracı saltanatı yalanlanmaya çalışılırken, kendilerini ele verdiler.
Tarım Kredi Holding’in talimatıyla şirket yönetim ve icra kurulu üyeleri ile grup başkanları, genel müdür ve genel müdür yardımcılarının kullandıkları Volkswagen Passat makam araçlarının iptal edilerek yerine Audi marka makam aracı kiralandığı yönündeki habere, TK Holding tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, 2 şirket genel müdürüne temsil ettikleri iştirak büyüklüğüne göre Audi A4 araç tahsisinin yapıldığı belirtilerek, 60 adet Audi marka makam aracının kiralandığına yönelik haberin ise asılsız ve yalan olduğu iddia edildi.
Tarım Kredi Holding, yaptığı açıklama ile iştiraklerde Volkswagen Passat makam aracı yerine daha lüks Audi makam araçlarının kiralandığını doğrulamış oldu. Ancak sadece 2 şirket genel müdürüne Audi A4 makam aracının kiralandığı belirtilerek haberin yalanlanmaya çalışılması yaşanan çelişkiyi gözler önüne serdi. Şöyle ki, holding bünyesinde bütün şirketler cirolarına göre sınıflandırılırken, aynı sınıf grubunda bulunan şirket yöneticileri de aynı model makam aracını kiralama hakları bulunuyor. Durum böyle iken iştiraklerde kiralama planı yapılan ancak henüz kiralama işlemi gerçekleşmediği için kiralamayı yapan iki şirket genel müdürü üzerinden çiftçi kuruluşunda yaşanan lüks makam aracı skandalının üstünün örtülmeye çalışılması dikkat çekti.
Cirolarına göre hangi iştiraklerde hangi makam araçlarının kullanılacağı Tarım Kredi Holding tarafından belirlenirken, Audi marka makam aracı kullanacak iştiraklerde daha önce belirlenen kiralama işlemleri haberin ardından durduruldu.
Tarım Kredi Holding’de patlak veren lüks makam aracı skandalında kamuoyunu asıl rahatsız eden konuların başında ise Tarım Kredi’nin araç kiralamada kendi iştiraki olan TK Lojistik’i devre dışı bırakarak, lüks makam araçlarını İstanbul’da özel bir firmadan kiralanması geliyor.  Normalde bugüne kadar Tarım Kredi Kooperatiflerinde ve Tarım Kredi Holding ve iştiraklerinde bütün araç kiralamalar Tarım Kredi’nin iştiraki olan TK Lojistik üzerinden yapılırken, Hüseyin Aydın ile birlikte TK Lojistik’in devre dışı bırakılarak makam araçlarının İstanbul’dan özel bir firmadan doğrudan kiralanması dikkat çekiyor.
Tarım Kredi Kooperatiflerinin araç yönetmeliği Tarım Kredi Holding tarafından da uygulanırken, bu yönetmelikte kiralanacak makam araçlarının içinde fiyatının yüksek olmasından dolayı Audi markası bulunmuyordu. Ancak Tarım Kredi Holding tarafından yapılan açıklamada iki şirket genel müdürüne Audi A4 makam aracının kiralandığı doğrulanırken, bunun rutin bir uygulama olarak gösterilmeye çalışılması da yaşanan çelişkiyi ortaya koydu. 
Tarım Kredi Holding tarafından yapılan açıklamada iki şirket genel müdürüne kiralanan Audi A4 makam aracının hangi firmadan kiralandığına dair bir bilgi verilmezken, kiralama işleminin de ihale ile yapılıp yapılmadığı hakkında da bir bilgi verilmemesi dikkat çekti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı