Tarım Kredi'de ayçiçeği fiyatı Balıkesir'de farklı Edirne'de farklı!

Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından açıklanan farklı ayçiçek alım fiyatları kafaları karıştırdı. Aynı ayçiçek aynı yağ oranı ama Balıkesir'de farklı Edirne'de farklı fiyat açıklandı.

EKONOMİ 11.09.2022, 10:05
8
Tarım Kredi'de ayçiçeği fiyatı Balıkesir'de farklı Edirne'de farklı!
Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından açıklanan farklı ayçiçek alım fiyatları kafaları karıştırdı. Merkez Birliği ve Bölge Birliği yapılanması olan çiftçi kuruluşunun illere ve bölgelere göre farklı farklı ayçiçek alım fiyatı açıklaması uygulanan politikasızlığı da gözler önüne serdi.
Tarımdan Haber'de yer alan habere göre Tarım Kredi Kooperatifleri Ağustos ayında Adana’da ayçiçek alım fiyatını (yüzde 40) yağ oranına göre 10750 TL/ton olarak açıklarken, önceki gün Edirne’de çiftçi ortaklara gönderilen mesajda ise (yüzde 40) yağ oranına göre ayçiçek alım fiyatının 11500 TL/ton olduğu belirtildi.

Edirne’de çiftçilere gönderilen mesaj ilk planda Tarım Kredi Kooperatiflerinin ayçiçek alım fiyatında artışa gittiği şeklinde anlaşılırken, ancak kısa süre sonra durumun öyle olmadığı ortaya çıktı.
Edirne’de çiftçilere gönderilen 11500 TL/ton fiyatın sadece Trakya’daki alımlar için geçerli olduğu onun dışındaki bölgelerde ise 10750 TL/ton alım fiyatında bir değişikliğe gidilmediği anlaşıldı.

Tarım Kredi Kooperatifleri gibi merkezi ve bölge birlikleri örgütlenmesi bulunan bir kurumun aynı yağ oranına sahip ayçiçeğinde bölgelere göre farklı alım fiyatı açıklaması çiftçi kuruluşunda yaşanan politikasızlığı gözler önüne sererken, bu durum çiftçilerin tepkisini çekti.

Yüzde 40 yağ oranına sahip ayçiçeği Edirne’de 11500 TL/tondan alınırken, Balıkesir’de 10750 TL/tondan alınmasına tepkiler giderek artarken, çiftçiyi mağdur eden farklı fiyat alımının gerekçesinin biran önce açıklanması istendi. Mağdur çiftçiler; ‘Edirne’deki çiftçi mazotu, gübreyi, tohumu daha pahalı, Balıkesir’deki çiftçi ise daha ucuza mı kullandı da alım fiyatı arasında tonda 750 lira fiyat farkı bulunuyor’ tepkisinde bulunuyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı