Tarlalarda ürün kalmadı! Patates tarlaları ürün alınamayacak durumda

Yaşanan doğal afetlerden ötürü tarlalarda ürün kalmadığını belirten CHP'li Gürer, "Patates tarlaları ürün alınamayacak durumda. Üreticilerin zararı ÇKS ve TARSİM şartı aranmaksızın karşılanmalı" dedi.

EKONOMİ 26.06.2022, 10:50
6
Tarlalarda ürün kalmadı! Patates tarlaları ürün alınamayacak durumda
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Araştırma Önergesinde, ilkbahar aylarından itibaren ülke genelinde etkili olan sağanak yağış ve doğan afetlerin tarımsal üretimde meydana getirdiği olumsuzluklara dikkat çekti.

Aşırı yağış ve doğal afetler nedeniyle oluşan selden zarar gören kesimlerin başında üreticilerin geldiğine işaret eden CHP Milletvekili Gürer, girdi maliyetlerinde yaşanan artışlar nedeniyle zor şartlar altında üretim yapmaya çalışan çiftçilerin,  yaşanan afetlerden de ciddi zarar gördüğünü anlattı.

Farklı bölgelerden gelen görüntüler incelendiğinde, bazı tarlalarda hiç ürün kalmazken bazı tarlalarda ciddi kayıplar olduğun gözlendiğini aktaran CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “ AK Parti iktidarı döneminde sorunları her geçen gün artan üreticilerimizin, yaşanan doğa olaylarından olumsuz etkilenmeleri sorunlarının artarak devam etmesine neden olmuş, belki de bu hasat dönemini son şansı olarak gören çoğu çiftçi için durum içinden çıkılmaz bir hal almıştır. Yaşanan süreçte tarımsal üretimin ne kadar önemli olduğunu görmemize rağmen çiftçilerimize gerekli destek verilmemektedir. Özellikle olumsuz hava şartlarından zarar gören üreticilerimiz için bu dönem son derece önemlidir. Ekipler tarafından yapılacak zarar tespit çalışmaları sonucunda ÇKS kaydı ve TARSİM sigortası aranmaksızın çiftçilerin zararının karşılanması gerekmektedir. Bu süreçte çiftçiler için yapılacak pozitif ayrımcılık ülke tarımının geleceğine etki edecektir” değerlendirmesinde bulundu.

Niğde ilinde de aşırı yağışların birçok ürüne zarar verdiğine de değinen Gürer, “Özellikle patates ve domates ekili olan alanlar ürün alınamayacak duruma gelmiştir. İlin patates üretimindeki yeri düşünüldüğünde ve diğer bölgelerde de yaşanan kayıplar göz önünde bulundurularak gıda yeterliliği konusunda yaşanacak olumsuzluklara karşı farklı yol haritalarının oluşturulması da son derece önemlidir” ifadelerini kullandı.

CHP Milletvekili Gürer, ülke genelinde gerçekleşen aşırı yağış ve doğal afetler nedeniyle tarımsal üretimde yaşanan zararın boyutlarının araştırılması ve bu bağlamda üreticilerin mağduriyetini giderecek desteklerin verilmesi, ayrıca gıda yeterliliğinin güven altına alınması amacıyla Meclis Araştırması Açılmasa gerektiğini vurguladı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı