Taşgetiren'den Erdoğan'a tepki: Ah liderleri büyüleyen pembe gözlükler

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir eleştiri yazısı kaleme aldı.

GÜNDEM 14.09.2021, 08:50
3
Taşgetiren'den Erdoğan'a tepki: Ah liderleri büyüleyen pembe gözlükler
Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MÜSİAD Genel Kurulunda yaptığı konuşmaya yönelik bir eleştiri yazısı kaleme aldı.
Erdoğan'ın “Batı’nın bugünkü güvenlik ve refah seviyesinin temelini oluşturan sanayi devrimini kaçırdığımızı görüyoruz... Dünya bilgi ve teknoloji devrimini yaşarken biz tüm enerji ve vaktimizi iç çekişmelerimize mücadelelerimize teksif ediyorduk. Dolayısıyla bu büyük sıçramayı da önemli ölçüde kaçırdık... Türkiye, inşallah bu defa treni kaçırmayacak. Hem de en ön tarafından hak ettiği yeri alacaktır" sözlerini gündemine alan Taşgetiren, 20 yıllık AKP iktidarı için "Eğitimde ise bu işin sırrı, sanayi devrimi, bilim - teknoloji sıçraması eğitim alanındaki kısır döngü aşılamadığı için kaçırılmış çünkü, 19 yılda 8’inci Milli Eğitim Bakanını tecrübe ediyor ülke. Ve “Eğitimi başaramadık” itirafı sayın Cumhurbaşkanı’na ait. 2000’lerde bile bilimin – teknolojinin üreticisi miyiz, tüketicisi mi?" şeklindeki eleştiriyi yaptı.
İşte Ahmet Taşgetiren'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştirisi şu şekilde:
"Ama tam da bu konuşmanın yapıldığı günlerde o alanlara bakıldığında ciddi sıkıntılar gözleniyor.
Sayın Cumhurbaşkanı, son zamanlarda önündeki metne yoğunlaşıyor ve ülkeden yükselen sesleri dikkate almıyor gözüküyor.
Eğitimde ise bu işin sırrı, sanayi devrimi, bilim - teknoloji sıçraması eğitim alanındaki kısır döngü aşılamadığı için kaçırılmış çünkü, 19 yılda 8’inci Milli Eğitim Bakanını tecrübe ediyor ülke. Ve “Eğitimi başaramadık” itirafı sayın Cumhurbaşkanı’na ait. 2000’lerde bile bilimin – teknolojinin üreticisi miyiz, tüketicisi mi?
Ekonomi bu işin olmazsa olmazı ise, Orta Vadeli Programda hedeflediğimiz 2023 vizyonu, 2008’lerin, 2011’lerin gerisinde.
İşsizlik milyonlarca insanı kıvrandırıyor. Üniversite mezunlarının kasiyer ya da kağıt toplayıcı olarak çalıştığı bir dönemi yaşıyoruz. Eğitim kalkınmanın motor gücü ise böyle mi olacak?
Sayın Cumhurbaşkanının önüne konsa da okuma fırsatı bulsa, diye düşündüm dün okurken, Gazete Duvar’da İrfan Aktan’ın, çek-çeklerine el konan kağıt toplayıcı Mahmut Aytar’la yaptığı mülakatı…
Fen-Edebiyat’ın Biyoloji bölümünden mezun olmuş, eğitim alanında iş bulamamış ve sokaklarda çek-çekle kağıt toplamaya başlamış. “Şanlıurfa’da belediye temizlik işçiliği için altı kadro açtı, on bin kişi başvurdu.” diyor Türkiye gerçeğini anlatırken… Bir de Mahmut Aytar’ın durduğu yerden bakmak lazım neyin nasıl kaçırıldığına…
Demokrasi, hukuk, insan hakları alanındaki göstergelerimiz mi, çağdaş treni kaçırmadığımızın işareti? Yargıya olan güvenin yerlerde süründüğü ülke olduk. Ve en çok yeni sistemin demokratik olup olmadığı tartışılıyor.
Ah liderleri büyüleyen şu pembe gözlükler… Ah kaçan trenler ve ardından gelen ah-vahlar…
Yazıyı kağıt toplayıcıların sözcüsü ve bugüne kadar mültecilerle ilgili en insani tespiti yaptığını düşündüğüm Mahmut Aytar’dan bir özdeyiş ile bitirelim: -”Mülteciler hangi ülkeye giderse gitsin, alt sınıfın rızkını azaltıp üst sınıfın kazancını artırıyor.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı