Taşınabilir güç kaynakları pazarı 2028’de 439,3 milyon dolara çıkacak

Fortune Business Insights'a göre, küresel taşınabilir güç kaynakları pazarının büyüklüğü 2028’de 439,3 milyon dolara ulaşacak.

EKONOMİ 01.11.2022, 14:15
7
Taşınabilir güç kaynakları pazarı 2028’de 439,3 milyon dolara çıkacak

Karavan turizmi, son yıllara kadar emekliler için anılan bir seyahat türüydü. Pandeminin başlangıcından itibaren ise önemli bir talep görmeye başladı. Geleneksel tatil yöntemlerine göre daha uygun maliyetli, özgürce seyahat etmeye olanak tanıyan karavanlar, 30 yaş altı gençlerden de önemli bir talep görüyor. Bir seyahat trendine dönüşmesi beklenen karavanlar, başka sektörlerin büyümesini de tetikliyor. Bunların başında ise taşınabilir güç kaynakları geliyor.
Araştırma şirketi Grand View Research’ün sağladığı verilere göre, 2021'de 21,2 milyar dolar olan küresel karavan pazarının, 2030’a kadar her yıl ortalama %13,6 büyümesi bekleniyor. Özgürce seyahat etmeye olanak tanıyan ve geleneksel tatil yöntemine göre daha uygun maliyetli bir çözüm sunan karavanla seyahat, pandemiyle birlikte vites büyüttü. Yılı 30,6 milyar dolarla kapatması beklenen karavan turizminin, 2030’da ise 66,9 milyara ulaşacağı tahmin ediliyor. Dünya çapındaki karavancıların neredeyse yarısı (%45,9) 55 yaşın üstündeyken, 30 yaş altında karavan sahipliğinin, pazar büyümesinin önünde giderek 2030’a kadar her yıl %16,5 büyüyeceği öngörülüyor. Karavanla seyahat, başka sektörlerin de gelişmesini tetikliyor. Bunların başında taşınabilir güç kaynakları geliyor. Fortune Business Insights'a göre, küresel taşınabilir güç kaynakları pazarının büyüklüğü 2028’de 439,3 milyon dolara ulaşacak.
Sürdürülebilir ve yenilenebilir enerji şirketi EcoFlow, büyüyen taşınabilir güç kaynakları pazarına yönelik yeni bir ürün gamını Türkiye’de piyasaya sunduğunu açıkladı. EcoFlow Güç Kitleri, karavanlar ve küçük evler (tiny house) için dünyanın ilk entegre, kompakt ve modüler güç çözümü olarak öne çıkıyor. Güç kitlerinin akıllı kontrol uygulaması sayesinde, kullanıcılar mobil cihazlarından enerji kullanımlarını takip ederken, güç ayarlarını da yapabiliyor.

Mobil, sürdürülebilir ve yenilenebilir enerji üretimi ve depolama çözümleri sunan enerji şirketi EcoFlow’dan yapılan açıklamaya göre, uzak yaşamın getirdiği güç ihtiyaçlarına yönelik güneş panelleri, güç istasyonları, güç kitleri gibi sistemler, deneyimsiz kişilerin de rahatlıkla kullanabilmesi için kullanım kolaylığı ve erişilebilirlik odaklı bir tasarımla üretiliyor. EcoFlow Güç Kitleri de kullanıcıların bir güç sistemini sıfırdan kolayca oluşturmasına ve donanımı ihtiyaçlarına uyacak şekilde modifiye etmesine olanak tanıyor.

EcoFlow’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ecoflow Güç Kitleri; iki MPTT solar şarj kontrol cihazı, bir MPPT pil şarj cihazı, bir DC-DC düşürücü dönüştürücü ve bir inverter şarj cihazı içeren kompakt bir çözümü sunuyor. Beş bileşeni tek bir güç merkezinde bir araya getiren güç kitleri; kullanıcıların hem yer, hem kurulum eforu hem de masraflardan tasarruf etmelerine yardımcı oluyor. Kompakt tasarımı sayesinde, farklı ihtiyaçlara uyum sağlayacak şekilde kolayca özelleştirilebiliyor. Modüler yapısı sayesinde, zaman içinde değişebilen güç ihtiyaçlarına karşı pil eklenerek kapasite artırılabiliyor, şarj sürelerini iyileştirmek için sisteme güneş paneli eklenebiliyor.

EcoFlow’dan yapılan açıklamaya göre, 48V güç çözümü sunan güç kitleri, 12V'luk geleneksel sistemlerle karşılaştırıldığında, aynı miktarda güç üretirken elektriğin yalnızca dörtte biri kablolar aracılığıyla iletiliyor. Bu sayede sistem daha az ısı üretiyor ve daha az güç kaybı yaşanıyor. EcoFlow Güç Kitlerinin modüler tasarımı, kullanıcıların güç kapasitelerini 2’den 15 kWh'ye çıkarmasına olanak tanıyor. Birleştirilebilir LFP piller, yerleşik sigorta kutusu ve ince kabloları tek çözümde buluşturan güç kitleri, şebekenin olmadığı ortamlarda şık, kullanıcı dostu ve akıllı bir çözüm sunuyor. Daha az kablo, yanlış kablolama riskini azaltırken güvenliği de artırıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı