Tatlıoğlu: "AKP'den istifa eden İYİ Partiye geliyor"

İYİ Parti Meclis Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, AKP'den kopan isimlerin İYİ Partiye katılışlarının süreceğini duyurdu.

SİYASET 21.10.2022, 10:20
3
Tatlıoğlu:
Gazete Duvar'dan Serkan Alan'a konuşan  İYİ Parti Meclis Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, AKP'den İYİ Partiye yeni katılacak isimler olduğunun sinyalini verdi.
Tatlıoğlu, " Yoğun denilecek bir şekilde oluyor. AK Parti’den geçiş ve kopuşların önemli bir kısmı hem kadro hem de seçmen olarak İYİ Parti’ye geliyor" dedi.
İYİ Parti Meclis Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Serkan Alan'a açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Teşkilat bazında oluyor bunlar. Yoğun denilecek bir şekilde de oluyor. AK Parti’den geçiş ve kopuşların önemli bir kısmı hem kadro hem de seçmen olarak İYİ Parti’ye geliyor. Bunlar nasıl tezahür eder henüz bir açıklamamız yok. Çalışma çerçevesinde bunlar oluyor. Olmadan kamuoyu ile paylaşılmıyor.
Genel başkanın tabiriyle biz birinci parti olmak için uğraşıyoruz. Türkiye’yi yönetmek için uğraşıyoruz. Sayın Genel Başkan'ın da başbakan olma iddiası da buradan kaynaklanıyor. Bu konuda da Millet İttifakı olarak çok iyi bir süreç yönettik. Türkiye’yi buradan çıkarmak istiyoruz. Bu nedenle de önümüzdeki seçimin iki aday arasında değil de iki sistem arasında geçmesini, bir referandum şeklinde gitmesini arzu ediyoruz.
Dolayısıyla hem cumhurbaşkanlığı hem de parlamentodaki ağırlığın Millet İttifakı tarafından oluşacağını düşünüyoruz. Bizim de parti olarak birinci parti olma iddiamız var. Hepimiz bunun için çalışıyoruz. Toplumumuzdan da bu nedenle kredi istiyoruz. AK Parti sonrasına gerçekten çok ciddi çalışıyoruz. Bu dönemin devamı Türkiye’nin ciddi bir çıkmazı demektir."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı