TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan 3 CHP'li vekili hakkında açıklama

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Yalova'da duruşma salonunda hakimlere hakaretlerde bulunan 3 CHP'li milletvekili hakkında fezleke hazırlanmasına ilişkin açıklamada bulundu.

SİYASET 10.11.2022, 19:20
TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan 3 CHP'li vekili hakkında açıklama
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Yalova'da duruşma salonunda hakimlere hakaretlerde bulunan 3 CHP'li milletvekili hakkında fezleke hazırlanmasına ilişkin, “Komisyonun işidir, görevidir ama özellikle kamu düzeninin bozulması yönünde güvenlik güçleri ile ilgili eylemlerde, aynı şekilde yargılama görevinin devamı konusunda özel hassasiyetlerimiz olduğunu ifade etmek isterim. Karma komisyonun yetkisinde.” dedi.
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla TBMM Kampüsü'nde yer alan Kabatepe Parkı’na fidan dikti. Şentop, fidan dikiminin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.
CHP'li 3 milletvekili hakkındaki fezlekeler bakanlığa gönderildi
Şentop, yarın ağaçlandırma günü olduğunu belirterek, “Burada 2022 olması münasebetiyle 22 fidan diktik. Bazı çok özel fidan çeşitleri burada deneniyor. Bugün de 22 fidan dikeceğiz. Herkesi, halkımızı ağaçlandırmayı, fidan dikmeyi teşvik edecek şekilde hareket etmeye davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yalova'da duruşma salonunda CHP'li milletvekillerinin mahkeme heyetine müdahalesi olduğunu ve onun üzerine Ankara Cumhuriyet Savcılığının da bugün soruşturma başlattığını hatırlatan gazeteciye Şentop, “Çok üzüntü verici görüntüler. Zaman zaman tartışmalar olabiliyor mahkeme salonlarında ama duruşma esnasında hakime karşı bu şekilde rencide edici, yüksek sesle ve hakaretvari ifadelerle saldırmanın, taarruz etmenin sadece milletvekilleri değil normal sıradan vatandaşlarımız için bile uygun olmadığını ve benzer bir olayın da ben yaşanmadığını şimdiye kadar düşündüm. Geriye dönük olarak araştırdım, yok. Dolayısıyla vahim bir olay belirteyim. Öncelikle tabii diğer süreçlerde özel bir yetkisi yok. Meclis Başkanlığı zaten gelen bütün fezlekeleri sadece yasama sorumsuzluğu bakımından inceleyerek ilgili komisyona sevk ediyor. Komisyonun işidir, görevidir ama özellikle kamu düzeninin bozulması yönünde güvenlik güçleri ile ilgili eylemlerde, aynı şekilde yargılama görevinin devamı konusunda özel hassasiyetlerimiz olduğunu ifade etmek isterim. Karma komisyonun yetkisinde.” karşılığını verdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı