TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu: En az değer kaybeden para birimi TL oldu

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yılın üçüncü enflasyon raporu sunumunda “Son 10 günü çıkardığımızda son bir ayda en az değer kaybeden para birimi Türk lirası.” dedi.

EKONOMİ 28.07.2022, 16:35
2
TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu: En az değer kaybeden para birimi TL oldu
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Ankara'da yılın üçüncü Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. 
Şahap Kavcıoğlu, enflasyonun 2023 yıl sonunda yüzde 19,2, 2024 yıl sonunda ise yüzde 8,8 olarak gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini belirtti. 
TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu Türk Lirası'nda yaşanan değer kaybına da toplantıda değindi. Kavcıoğlu, “Dünyadaki gelişmeler bizi etkiliyor, son 10 günü çıkardığımızda son bir ayda en az değer kaybeden para birimi Türk lirası.” ifadelerini kullandı.
Kavcıoğlu'nun açıklaması şöyle oldu:

Fatih Portakal, en az TL değer kaybetti diyen Kavcıoğlu'na patladı
“Dünyada resesyonun konuşulmadığı tek ülke Türkiye. Enflasyonun atalete dönüşmemesi için çok yoğun ve sert tedbirlerle bu süreci kısa sürede terse çevirmek için kararlar almaya devam ediyoruz. Enflasyonda ataletin, yapışkanlığın önüne geçmeye çalışıyoruz, aldığımız ve alacağımız kararlarla yıl sonundan sonra enflasyonun aşağı doğru geleceğini bekliyoruz.  Dünyadaki gelişmeler bizi etkiliyor, son 10 günü çıkardığımızda son bir ayda en az değer kaybeden para birimi Türk lirası.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı