Tefeci gibi kömürcü! Emeklinin haline bak

Emekli bir vatandaş üyesi olduğu emekli derneğinin anlaştığı firmadan 4 ay vadeli odun-kömür yerine 2 bin 800 lira verildiğini ve üstüne 4 bin 800 lira borçlandırıldığını iddia etti.

ASAYİŞ 20.09.2021, 11:05
10
Tefeci gibi kömürcü! Emeklinin haline bak
Adana'da bir kişi, üyesi olduğu emekli derneğinin, anlaşma imzalanan firma aracılığıyla kendisine 4 ay vadeli odun-kömür yerine, 2 bin 800 lira verilip, 4 bin 800 lira borçlandırıldığını öne sürdü. Polis, cumhuriyet savcılığına yapılan şikayet üzerine inceleme başlattı.

Adana'da yerel olarak yayın yapan Egemene Gazetesi'nden Efder Başaran'ın haberine göre, Türkiye Emekliler Derneği Yüreğir Şubesi üyesi L.M., ticari notu bozuk olduğundan emekli derneğinin anlaşmalı olduğu firmadan 4 ay vadeli kömür alıp, peşin para ile dışarıda satmak istedi. Derneğin belgelerini düzenleyip kendisini Y. T., firmasına gönderdiğini anlatan L.M., Dernek Başkan Abdullah Ç.'nin, "Sen git para lazımsa, odun - kömür yerine sana da para verirler, dedi. Gittim, 4 bin 800 lira yerine bana 2 bin 800 lira verdiler. Acil ödemelerim vardı, almak zorunda kaldım. Bana sanki odun-kömür almış gibi evrak imzalattılar" dedi.

Yaşadığı bu olay ve çeşitli kesintilerden dolayı emekli maaşının eline geçmediğini aktaran L.M, şöyle devam etti: "Borç yüzünden ne yapacağımı bilmiyorum. Bu firmaya gittim, 4 ay için benden neden bu kadar para kestiniz dedim. Ben bu parayı tek başıma almıyorum, derneğe de başkana da pay veriyorum."

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, emekli L.M.'nin iddiaları üzerine soruşturma başlattı. Polis, bugüne kadar kaç kişinin bu şekilde borçlandırıldığını da araştıracak. TÜED Yüreğir Şubesi'nin 3 bine yakın üyesi olduğu biliniyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı