Tehlikeli proje hortladı!

Kıbrıs’taki Türk ve Rumları birbirine yakınlaştırmak ve Kıbrıslılık kimliğini aşılamak amacıyla oluşturulan Imagine Projesi yeniden hortladı.

GÜNDEM 31.10.2022, 05:55
2
Tehlikeli proje hortladı!
Federal birleşik Kıbrıs kurulması hedeflenen ve KKTC’nin varlığı adına tehlike arz eden proje kapsamında KKTC MEB’den okullara katılım yazısı gönderildi.Kıbrıs’taki Türk ve Rumları birbirine yakınlaştırmak ve Kıbrıslılık kimliğini aşılamak amacıyla oluşturulan Imagine Projesi, KKTC’nin varlığı adına tehlike arz ediyor. KKTC üzerindeki emperyalist hedeflerin bir aracı olan projenin derhal iptal edilmesi ve Kıbrıs Türklerinin beyinlerinin yıkanmasının engellenmesi gerekirken KKTC Millî Eğitim Bakanlığı, tam tersi bir adım atıyor. KKTC MEB’den okullara gönderilen yazıda Imagine Projesi’nin tanıtımı yapılıyor ve katılım bilgileri aktarılıyor.

Rauf Denktaş’ın eski danışmanı Sabahattin İsmail, KKTC’nin varlığı adına tehlike arz eden ImagIne Projesi’ne ilişkin olarak geçtiğimiz süreçte dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Söz konusu projenin bir an önce iptal edilmesi gerektiğini kaydeden İsmail, “İngiliz dönemi ile Kıbrıs Cumhuriyeti döneminde bile eğitim ayrı ayrı her iki milli toplumun yetkisinde olmuştur, ortak bir eğitim olmamıştır. Bu komitenin sorumluluğu altında Almanya tarafından fonlanan ve siyasi hedefleri bulunan bir proje çerçevesinde ortak eğitim yapılması saçmadır, kendi ayağımıza sıkmaktır. Gençliğimizin anavatandan ve KKTC’den koparılmasına hizmet etmektir” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı