Tekstil sektörünün duayen ismi kaçtı! İşçiler mağdur oldu

Tekstil sektörünün duayen ismi olarak tanınan Kazım Akbulut, 104 çalışanını 1 Temmuz işten çıkarma yasağının bitmesiyle işten çıkardı.

EKONOMİ 16.07.2021, 08:00
37
Tekstil sektörünün duayen ismi kaçtı! İşçiler mağdur oldu
İstanbul Güngören Sanayi sitesindeki Neo-Trend Tekstil şirketinin sahibi Kazım Akbulut, 104 çalışanını 1 Temmuz işten çıkarma yasağının bitmesiyle işten çıkardı. 104 işçinin yaklaşık 1.5 milyon TL’lik kıdem ve ihbar tazminatlarının verilmediğini belirten işçiler, şirket sahibi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmaya hazırlandıklarını belirtti.
Sözcü'de Fahrettin Öztürk'ün haberine göre işçilerin aktardığına göre, tekstil sektörünün duayen ismi Kazım Akbulut, pandemi sürecinde, ‘İşçilerimizin sağlığı her şeyden daha önemli' diyerek 17 Nisan'da işçileri, kısa çalışma ödeneğinden faydalandırmak üzere 2 ay izne çıkardı. Kısa çalışma ödeneği süresi bittikten sonra SGK'dan gönderilen kısa mesajla işçiler işten çıkartıldıklarını öğrendi.

Kısa çalışma süresinni bitmesiyle işten çıkarıldıklarını aktaran tekstil işçisi Mehmet Bilal Doğan, bu süreçte, ‘şirket binası taşınıyor' diye şirketin içinin boşaltıldığını duyduklarını, şirkete gittiklerinde ise müdürlerinin toplantı düzenleyerek, ‘Şirketin içi boşaltıldı. Her şey satıldı. Ancak satılan ürünlerden bir fon oluşturulacak ve Kazım Akbulut hakkınızı ödeyecek' dediklerini söyledi.

Bilal Doğan, “Kendisiyle iletişime geçmek istedik. Kendisiyle konuşan arkadaşlara, ‘Benim emekli maaşım var. Param kalmadı' dedi. Ama öğrendik ki tüm malını 3., 4. şahıslara aktarmış. Müdürlerden öğrendiğimize göre parası, malı mülkü çok ama. Kendisi şu anda Kaz Dağlarında tatil yapıyor. Bahçeşehir'de evine gittik. 45 dakikalık oturma eylemi yaptık. Dersin ki, ‘Param yok, iflas ettim', helalleşiriz. Ama bizi maske gibi kullanıp atamazsın. Biz tekstil işçilerini sömüremezsin” dedi.
Şirket sahibi Kazım Akbulut'un, 104 işçinin 1.5 milyon TL'lik kıdem ve ihbar tazminatlarına el konulduğunu söyleyen işçiler, Akbulut hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmaya hazırlandıklarını belirtti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı