Telefonunu suya düşüren yetkili barajı boşalttırdı: Açığa alındı

Hindistan'da gıda denetçisi olan Rajesh Vishwas, selfie çekerken cep telefonunu baraja düşürdü ve bunun sonucunda barajdaki suyun pompalarla boşaltılmasını sağladı.

DÜNYA 27.05.2023, 20:10
3
Telefonunu suya düşüren yetkili barajı boşalttırdı: Açığa alındı
Hindistan'da Rajesh Vishwas adında bir hükümet yetkilisi, suya düşen telefonunu kurtarmak için bir barajdaki tüm suyu boşalttırdı. Vishwas, selfie çekerken telefonunun suya düşmesi üzerine, telefonunun içinde bulunan hassas hükümet verilerini geri almak için barajdaki milyonlarca litre suyun üç gün boyunca boşaltılmasını talep etti. Ancak suyun boşaltılmasının ardından, telefonun su almış ve çalışamaz durumda olduğu anlaşıldı. Olayın ortaya çıkması üzerine Vishwas açığa alındı.
BBC'nin haberine göre, Rajesh Vishwas konuyla ilgili yaptığı açıklamada, telefonunda hassas hükümet verilerinin bulunduğunu ve bu verilerin geri alınması gerektiğini savundu. Açığa alınan Vishwas'a "görevi kötüye kullanma" suçlaması yöneltilmiştir.
Yerel medyada yer alan haberlere göre olay, Chhattisgarh eyaletindeki Kherkatta Barajı'nda gerçekleşti. Değeri yaklaşık bin 200 dolar olan telefonunu suya düşüren gıda denetçisi Rajesh Vishwas, yerel dalgıçların telefonu bulmakta zorlanmasının ardından dizel motorlu bir pompa kiralayarak barajdaki suyun boşaltılmasını sağladı. Vishwas, suyun bir kısmını yakınlardaki bir kanala boşaltmak için bir yetkili tarafından sözlü izin aldığını ifade etti.
Sonrasında yaklaşık 2 milyon litre su barajdan boşaltıldı. Olayın ardından Vishwas açığa alınırken, yetkililerden Priyanka Shukla, The National gazetesine yaptığı açıklamada, "Soruşturma tamamlanana kadar Vishwas açığa alındı. Su, önemli bir kaynaktır ve bu şekilde harcanmamalıdır" dedi. Vishwas ise "görevi kötüye kullanma" suçlamasını reddederek, çekilen suyun kullanılamaz hale geldiğini iddia etti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı