Temel Karamollaoğlu: Aday çalışmalarına 5 Ocak’ta başlayabiliriz

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Tv5’te Gündem Türkiye programında değerlendirmelerde bulundu…

GÜNDEM 01.01.2023, 04:35
3
Temel Karamollaoğlu: Aday çalışmalarına 5 Ocak’ta başlayabiliriz
‘Gündem Türkiye’ programında Gazeteci Mustafa Yılmaz’ın sorularını yanıtlayan Karamollaoğlu, altılı masanın 5 Ocak’ta yapacağı toplantıda aday konusunun gündeme gelebileceğini ifade ederek, “Bu ayın 5’inde komisyonun hazırlamış olduğu çalışmaları gözden geçirerek, arkasından da Cumhurbaşkanlığı adaylığı için çalışmalara başlayalım diyebiliriz” dedi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV5 ekranlarında yayınlanan Gündem Türkiye programında gazeteci Mustafa Yılmaz’ın sorduğu soruları cevaplayarak, siyasetten ekonomiye, tarımdan dış politikaya kadar pek çok konuda değerlendirmelerde bulundu.
‘Saadet Sahada’ programları ile değerlendirmelere başlayan Karamollaoğlu, “Yıl sonuna kadar tüm Türkiye’yi taramış olacağız. Vatandaşların dertlerini bizatihi onlardan dinliyorsunuz ve bunun bizim çözeceğimiz konusunda kendilerine teminat verme şansımız oluyor. Biz bugün vatandaşların karşılaşmış olduğu sorunları çözebilme imkanına sahibiz.” dedi.
Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan asgari ücret rakamlarını değerlendirerek, “İktidar rakamları yüksekmiş gibi göstererek vatandaşların gönlünü almaya çalışıyor. Bu yetmez. Bu sistem meselesi. Siz gerekli tedbirleri almazsanız 8.500 liranın birkaç ay içinde eridiğini görürsünüz. Yolsuzluklar ve israf önlenmeli. Biz bunları söylediğimiz zaman duymuyorlar. Bugün siz israfın içinde boğuluyorsunuz. Yoksulluk kelimesi bu iktidarın kimliği haline geldi. Yoksulluk dediğiniz zaman herkes Ak Partiyi hatırlıyor. Halbuki iktidara gelirken temel prensiplerinden birisi yoksulluğu ortadan kaldırmaktı. 3Y’nin hiçbirisini rayına oturtamadılar.” ifadelerini kullandı.
İktidarın son günlerde açıkladığı EYT ve doğalgaz müjdesi ile ilgili adımların seçimlere yönelik olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, “Şu anda muhalefet güçlü bir konumda olmasa, Sayın Erdoğan seçimi kazanacağı ihtimalini bile düşünse bu adımları atmazdı. Sayın Erdoğan seçimi kaybedeceğini gördü. Gördüğü için de olağanüstü adımlar atıyor, vaatlerde bulunuyor. 5-6 ayı idare ederim. Seçimleri kaybedersem iktidara gelenler bunun sıkıntısını çeker. Kazanırsam umurumda değil, ben zaten bu manzaralarla karşılaştım diyecek. Müjdeler iktidarın vatandaşı ikna edebilmek için başvurduğu çareler ancak bunlar iktidarı kurtarmaz” dedi.
“İktidar memur ve emekliye belli bir zaman dilimi içinde ciddi artışlar yapacak. Onların gönlünü kazanabilmek oylarını alabilmek için. Ama bunun hiçbir kıymeti yok. Çünkü kısır bir döngü var. Bu parayı nereden bulacak? Bunun hesabını vermiyor, vermekte istemiyor. Böyle bir hesapları yok. Bizim kanaatimiz yolsuzluk ve israf konusunda prensiplerimize Sayın Erdoğan gelse, senede 250-300 milyar tasarruf sağlanır.” diyen Karamollaoğlu, yatırım denildiğinde Erdoğan’ın aklına beton, demir ve asfalt geldiğini kaydetti. 2023 yılında yer alan faiz ödemelerine rekor kırarak arttığına işaret eden Karamollaoğlu, “Nas diyerek, inançlarımızda hassasız demek istiyorlar ancak bunun tam tersini yapıyorlar. İki rakam verdiniz 564 ve 519. Size garanti veriyorum. Bu iktidar bu şekilde devam etsin ödenecek faiz 600,700 milyar doların altına düşmez.” cümlelerini kullandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında yaşanan polemiğe ilişkin konuşan Karamollaoğlu, “İçişleri Bakanı’nın herkes ile yaptığı konuşmalar muhakkak kaydediliyordur. Bu aslında bir gerekliliktir de. Çünkü farklı ithamlar olabilir ve olduğu zamanda İçişleri Bakanı gerçeği ortaya koyup, sizin dediğiniz gibi değil der. Cenab-ı Hakkın kayıtlarında var demek ise istismardır. Buna gerek yok, elinde bir delil var mı? Onun için diyorum bunlar muhakkak kayıt altındadır. Kayıt altında olduğu için de bakanın böyle söylemesi, kendisine karşı yapılan ithamdan kurtarmaz.” dedi.
Karamollaoğlu 2018 seçimlerinde yaşadığı pasaport sorununu hatırlatarak, “Cumhurbaşkanı adayı oldum. Pasaportumu yenilemek üzere ilgili birime gittim. O zaman İçişleri Bakanlığına bağlanmıştı. Orda bulunan görevliler, ‘Size veremeyiz, karşınızda terörle iltisaklı diye bir ifade var.’ dediler. Kamuoyuna olay duyulunca Sayın Soylu, böyle bir şey yok diyerek reddetti. Ben gittim, pasaportu alamadım. 3 gün sonra evime gönderdiler. Bunlar basit şeyler. O zaman benim korumalarımı da aldılar. Ondan sonra bir tane yeter diyerek diğerini de göndermediler. Bu kadar ucuz bir politika uygulanmaz. Bir İçişleri Bakanına bu yakışmaz.” ifadelerini kullandı.
6’lı masada herhangi bir problem olmadığını kaydeden Karamollaoğlu, geçiş sürecine dair tüm meselelerin konuşulduğunu ve ortak politikalar üzerine çalışmaların tamamlandığını belirtti. Karamollaoğlu, aday üzerine konuşmaların başlayacağın altını çizerek, “Bu ayın 5’inde komisyonun hazırlamış olduğu çalışmaları gözden geçirerek, arkasından da Cumhurbaşkanlığı adaylığı için çalışmalara başlayalım diyebiliriz. Doğrudan doğruya Cumhurbaşkanı adayı kim olsun denilecek, arkadaşlar da akıllarındaki ismi dile getirerek müzakereler başlayacak.” ifadelerine yer verdi. Erken seçim ihtimalinin güçlendiğini kaydeden Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanının tekrar aday olabilmesi için erken seçime ihtiyaç olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı