Temel Karamollaoğlu, dostu Özdemir Bayraktar’ı andı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, BAYKAR’ın kurucusu Özdemir Bayraktar’ı rahmetle andı.

GÜNDEM 18.10.2022, 23:25
Temel Karamollaoğlu, dostu Özdemir Bayraktar’ı andı
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya platformu Twitter hesabından geçtiğimiz yıl 18 Ekim'de Hakk'ın rahmetine kavuşan BAYKAR’ın kurucusu Özdemir Bayraktar için bir paylaşımda bulundu.
Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu paylaşımında, “Ülkemizin teknoloji alanındaki hamlelerine öncülük eden Özdemir Bayraktar'ı vefatının yıldönümünde rahmetle anıyorum. Millet olarak bıraktığı birikimi çok daha ileri noktalara taşıyacağız.” ifadelerini kullandı.

Ülkemizin teknoloji alanındaki hamlelerine öncülük eden Özdemir Bayraktar'ı vefatının yıl dönümünde rahmetle anıyorum. Millet olarak bıraktığı birikimi çok daha ileri noktalara taşıyacağız.
— Temel Karamollaoğlu (@T_Karamollaoglu) October 18, 2022


Temel Karamollaoğlu, Son Tanık isimli kitapta Özdemir Bayraktar ile dostluğunu anlattığı bölümde şu ifadeler yer almıştı:

Ülkemizin teknoloji alanındaki hamlelerine öncülük eden Özdemir Bayraktar'ı vefatının yıl dönümünde rahmetle anıyorum. Millet olarak bıraktığı birikimi çok daha ileri noktalara taşıyacağız. — Temel Karamollaoğlu (@T_Karamollaoglu) October 18, 2022
 “Ben rahmetli Özdemir Bayraktar'ı ilk olarak Devlet Planlama'da çalışırken tanıdım. O da Topbaş ailesi ile çalışıyordu. Yanılmıyorsam Topbaş grubuna ait Bahariye Mensucat'ta makine mühendisiydi. Daha sonraki yıllarda Özdemir ile dostluğumuz gelişti. İstanbul'da bizim parti teşkilatlarında görev aldı. Parti çalışmaları sırasında çok daha yakından tanıdım kendisini. Ne zaman İstanbul'a gitsem mutlaka görüşürdük. Onların İstanbul Sarıyer'de deniz kıyısında bir evleri vardı. Özdemir orada balık tutar, balık ikram ederdi bize. O zaman çocukları Haluk, Selçuk, Ahmet daha çok küçüklerdi; bahçede koşuştururlardı. Kolay olmadı tabii. Askeriyeyi ikna etmek için terörün cirit attığı dağlarda üç ay yatıp kalktıklarını biliyorum. Bir gün Özdemir aradı "Görüşmemiz lazım." dedi ve Ankara'ya geldi. İlk İHA'ları üretmeye başlamışlardı. "Biz" dedi "bunları üretiyoruz ama hükümetle bir türlü irtibat kuramıyoruz. Ne yapabiliriz?" Erbakan Hoca hayattaydı, Ak Parti iktidara gelmiş ve Vecdi Gönül Millî Savunma Bakanı olmuştu. Vecdi Bey'i Sivas'tan tanıyordum, hemşehrimdi. Özdemir'e dedim ki "Ben Vecdi Bey'i arar, seni görüştürürüm ama çare olur mu, emin değilim. Bence asıl bu işe sahip çıkması için askeriyenin içinden birini bulmak lazım. En azından bir generalin bu işi sahiplenmesi lazım. Bu generalin rütbesi orgeneral olursa daha iyi olur, ordu komutanı olursa çok daha iyi olur. Genelkurmay başkanı olursa aliyyu'l âlâ olur." Vecdi Bey'i aradım, meseleyi anlattım. Bir süre sonra döndü, Savunma Sanayi Müsteşarıyla görüşmüş, ona havale etti. Askeriyeyle ilgili ilk temas öyle başladı.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı