Temel Karamollaoğlu: İsraf ve yolsuzluk en büyük açık

Saadet Partisi, İl Başkanları ve İl Müfettişler Toplantısı’nı Ankara’da geniş bir katılımla gerçekleştirdi…

GÜNDEM 08.01.2023, 04:35
Temel Karamollaoğlu: İsraf ve yolsuzluk en büyük açık
Haber: Ali Ekber/ ANKARA
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde gerçekleşen İl Başkanları ve İl Müfettişleri Toplantısı’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Karamollaoğlu, “Bizim bir davamız var. Bir inancımız var. Biz hem ülkemizin hem İslam âleminin ve bütün insanlığın hayrı için çalışan bir anlayışa sahibiz” dedi. Karamollaoğlu, ayrıca iktidarın ekonomiyi düzeltemeyeceğini de ifade ederek, israf ve yolsuzluğun en büyük açık olduğunu kaydetti. Yunanistan’ın yıllardır Ege adalarını işgal ettiğini son dönemde de ABD’yi arkasına aldığını kaydeden Karamollaoğlu, “Amerika şimdi Ortadoğu’ya bütünüyle yerleşti. İncirlik Üssü’nün şu anda bir önemi kalmadı çünkü Girit’te, Kuzey Kıbrıs’ta, Yunanistan’da, Bulgaristan’da üsler kuruyor” dedi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu başkanlığında, İl Başkanları ve İl Müfettişleri Toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi. Saadet Lideri toplantıda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Karamollaoğlu, Saadet Partisi’nin diğer siyasi partilerden farklı bir anlayışa sahip olduklarını ifade etti. Karamollaoğlu, “Bizim bir davamız var. Bir inancımız var. Biz hem ülkemizin hem İslam âleminin ve bütün insanlığın hayrı için çalışan bir anlayışa sahibiz. Hangi siyasi partiye giderseniz gidin, herkes, ‘gelecek seçimde iktidarda olmayı, belli bir makama gelip o makamı işgal etmeyi’ hedef olarak görür. Tabii bunu genel için söylüyorum. Ama biz farklıyız, bu farkındalığında bilincinde olmaya mecburuz” ifadelerini kullandı.
“Gayemizi hiçbir zaman unutmayalım”
“Hakkaniyeti gözetmek gündemlerinde değil. Yolsuzlukla, israfla mücadele gündemlerinde değil tam tersi eğer kendilerine menfaat sağlayacaksa, israf onlar için itibarı korumalarına sağlayacak önemli bir konu. Biz bunların hiçbir tanesine rıza gösteremeyiz” diyerek sözlerini sürdüren Karamollaoğlu, AK Parti iktidarının ekonomiyi ayağa kaldıramayacağını vurgulayarak, israf ve yolsuzluğun en büyük açık haline geldiğini kaydetti.
Millî Görüşçülerin, hakkın hâkim olmasını, adaleti hem ülkede hem Müslüman coğrafyada hem de dünyanın genelinde temel ahlâki değerlerin yerleşmesini arzu ettiklerini ifade eden Karamollaoğlu, “Bu gerçekleşirse ülkemiz çok hızlı bir şekilde kalkınır ve sadece ülkemiz değil, bütün dünyadaki zulmün de engelleneceğine inanıyoruz. Bu yüzden gayemizi hiçbir zaman unutmayalım” dedi.

Saadet Partisi iktidara geldiğinde ülke genelinde topyekûn bir kalkınma hamlesi başlatacaklarının altını çizen Karamollaoğlu, ülkenin gelirlerini toplumda adil bir şekilde dağıtacaklarını belitti. Karamollaoğlu, asgari ücretin açlık sınırını geçmesiyle ilgili, “Bozuk bir düzende bir süre sonra yeniden açlık sınırının üstüne verilen ücretler kalkar. Hemen başladı zaten. Enflasyonu durduramazsınız, çünkü siz de adalet mefhumu yerleşmemiş. Hiç kimse yoksulluk sınırını düşünmüyor. Biz söylediğimiz zaman da ‘abartıyorsun, biz 8.500 lirayı zor verirken sen şimdi 22 bin liraya nasıl çıkacağımızı düşünüyorsun’, bizim gücümüzün yettiği yere sizin hayaliniz bile ulaşamaz. İktidara geldiğimiz zaman bu problemlerin çoğu kısa bir zamanda aşılır” cümlelerini kullandı.

Büyük Ortadoğu Projesi’ne (BOP) değinen Karamollaoğlu, şunları kaydetti: “Amerika şimdi Ortadoğu’ya bütünüyle yerleşti. İncirlik Üssü’nün şu anda bir önemi kalmadı çünkü Girit’te, Kuzey Kıbrıs’ta, Yunanistan’da, Bulgaristan’da üsler kuruyor. Ayrıca Katar’da, Birleşik Arap Emirlikleri’nde, Irak’ta, Suriye’de, Libya da her yerde üsler var. 15-16 tane üs kuruyor. Tansu Çiller’in gösterdiği basireti gösteremediniz. Kardak adalarına Yunanlar çıkmaya kalktıklarında gitti, ‘Burayı size vermeyiz’ dedi. Bütün adalar işgal edildi, şimdi vermeyiz diyorlar. 20 yıldır iktidardasınız yeni mi gözünüz açıldı.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı