Temel Karamollaoğlu: Muhtarlarımıza destek sağlanmalı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘İstanbul’un Mührü Muhtarlar Buluşması’nda konuştu.

SİYASET 15.01.2023, 04:35
1
Temel Karamollaoğlu: Muhtarlarımıza destek sağlanmalı
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘İstanbul’un Mührü Muhtarlar Buluşması’nda İstanbul’un muhtarlarıyla bir araya geldi. Zeytinburnu Çırpıcı Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltılı programa Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Saadet Partisi genel idare kurulu üyeleri, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, il başkan yardımcıları, il yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanları ile yüzlerce muhtar katılım sağladı. Programda çok sayıda muhtar söz alarak, muhtarların sorunlarına dair görüşlerini beyan ettiler.
Soğuk algınlığı sebebiyle rahatsızlandığı için programa Saadet Partisi Genel Merkezi’nden telekonferans ile bağlanan Temel Karamollaoğlu, “Sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Sağlık sorunlarım sebebiyle İstanbul'a gelemediğim için her birinizden özür diliyorum. Muhtar kelime anlamı itibariyle seçilmiş demektir. Mahallenin dertleriyle dertlenen sizler seçilmiş insanlarsınız. Belediye başkanlığı yapmış bir arkadaşınız olarak muhtarların dertlerini çok yakinen bilen biri olduğumu bilmenizi isterim. Vatandaşın her derdinin çözümünde muhtarlar devreye girer” dedi
Temel Karamollaoğlu, “Devlet olarak muhtarlarımızın bütün problemlerini biliyor, onların bu problemlerini karşılayabilmek için bir çaba gösteriyor muyuz dersek, bunu tam olarak yerine getirdiğimizi söylememiz mümkün değil. Birçok mahallede muhtarların bürosu bile yok. Aradan epeyce bir zaman geçti, şu sıralarda muhtarlarımıza bu imkanların tanınmış olabileceğini ümit ediyorum. Ama bu imkanlar eğer bazı mahallelerimizde yoksa süratle bu ihtiyaç giderilmeli. Nüfusun çok kalabalık olduğu yerlerde mutlaka muhtarlarımıza bazı imkanlar tanınmalı. İmkan dediğimiz zaman ücret yönünde de çünkü bir makam aracınız yok, kendi aracınızı kullanacaksınız bir yere gidiyorsanız. Birtakım problemlerin yazılmasını siz yapmak mecburiyetindesiniz. Bütün bunları daha geniş kapsamlı ele alabilmeniz ancak size tahsis edilen imkanlar nispetinde olur” ifadelerini kullandı.
“Muhtarlarımızın imkanları artırılmalı ki hizmetlerini daha rahat icra edebilsinler” diyen Temel Karamollaoğlu, “Muhtarlarımıza kaynak ve personel desteği sağlanmalı. Sizlerin kıymetini bilmezsek mahallelinin dertleriyle dertlenme imkanımız olamaz. İstanbul gibi hızla büyüyen bir kentte muhtarların görevleri de giderek daha fazla artıyor. Uzaktan konuyu izlemek başka, muhtarların yakınında olup sorunlarına çözüm geliştirmek başkadır. Sizler vatandaşla belediye arasında resmi iletişim kanalısınız. Bu açıdan muhtarlarımıza belediye meclislerinde de yer verilmelidir. İl teşkilatımıza bu anlamlı toplantıyı düzenledikleri için teşekkürlerimi sunarım” değerlendirmesinde bulundu.
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, "Muhtarlarımız, bizim sinir uçlarımız, dertleri bizim dertlerimiz, onlar mahallelilere dokunan insanlarımız, muhtarlarımızın her biri saygıya değerdir. Muhtarlarımızın hizmet aşkıyla millete sunmak istedikleri değerli katkılar var. Bu anlamlı birlikteliği sağladıkları için Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.
Programın açılış ve selamlama konuşmasında muhtarlara hitap eden Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, "Her şeyden önce davetimize icap etmenizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Sizlerle zaten yıllardır ilçe ilçe bir araya geliyoruz. Sizleri dinliyoruz, kanaatlerinizi alıyoruz. Az önce arkadaşlarımdan İstanbul’umuzun nüfusunun yüzde 80’inin bu salonda temsil edildiği bilgisini aldım. Bu anlamlı tablo için her birinize teşekkürlerimi sunarım” dedi.
Muhtarların sorunlarına dikkat çeken Ömer Faruk Yazıcı, “Sayın Cumhurbaşkanı, dönem dönem muhtarları misafir ediyor ama sadece kendisi konuşuyor, muhtarlara söz hakkı verse sokaklarımızda, mahallelerimizde ne kadar büyük sorunlar olduğunu duyacak. Bir ara muhtarlık müessesini kaldırmayı bile düşündüler ama yerine koyacak bir şey bulamadıklarından geri adım attılar. Muhtarlar önemsenmiyor, muhtarlar projelere dahil edilmiyor, muhtarların iyi niyetini suistimal ediyorlar. Muhtarları varlık mücadelesi yapar hale getirirseniz sizlerde iktidardan yok olup gidersiniz. Önümüzdeki dönem iktidar olduğumuzda muhtarların sorunlarını çözmek için seferber olacağız” ifadelerini kullandı.
Programda söz alan Tüm İstanbul Muhtarlar Derneği Başkanı Selami Aykut, "Muhtarların yaşadığı sorunları güzel bir şekilde ifade eden Ömer Faruk Yazıcı Bey’e teşekkür ederiz. Muhtarlar bir yönüyle devleti bir yönüyle milleti temsil ederler. İstanbul’da birlik ve beraberlik ruhunu ortaya koymak için davetlere icabet ederek siyasilere mesajlarınızı iletiyoruz. Muhtar arkadaşlarımızın her biri pandemi sürecinde gece gündüz mücadele verdiler. İstanbul'da 14 muhtarımız görev başında vefat etti. Vefat eden muhtarlarımızın cenazelerine milletvekillerimizden kimsenin katılmadığını, ailelerine sahip çıkılmadığını görmek bizim için üzüntü sebebi oldu. Kendi arabalarıyla kömür dağıtan, gece yarılarına kadar erzak dağıtan, hastanelerden randevu alamayan vatandaşlara randevu almak için uğraşan muhtarlarımız daha fayda ilgiyi hak etmektedir" diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı