Temel Karamollaoğlu'ndan Babacan'ın Abdullah Gül çıkışına yorum

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın 'Abdullah Gül'e 2018'de ortak aday teklifi yapılan ortamda bende vardım' sözlerini değerlendirdi.

SİYASET 13.05.2021, 18:25
30
Temel Karamollaoğlu'ndan Babacan'ın Abdullah Gül çıkışına yorum
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, T24'ten Murat Sabuncu'nun sorularını cevapladı. 
Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'na, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın 2018 seçimlerinde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün muhalefetin ortak Cumhurbaşkanı adayı olmasının gündeme geldiği süreçle ilgili olarak "Teklif yapılan ortamda ben de vardım. Görünür değildim ama göbeğindeydim" sözleri hatırlatılarak, "Tekrar böyle bir öneri gelir mi? Yoksa yeni adaylar üzerine mi konuşulur?" sorusu yöneltildi.
"Bence, bu konu çok abartılıyor'' diyen Karamollaoğlu, soruya şöyle cevap verdi:
''O zaman böyle bir teklif bendenizden geldi. Sayın Kılıçdaroğlu, 'Uygun olur, yani tek bir adayla çıkarsak Cumhurbaşkanlığı’nı kazanma ihtimali yüksek olur’ diye. Ama Sayın Akşener de ‘Ben daha önceden deklare ettiğim için, arkadaşlarımıza da bir bakıma söz vermiş olduğum için adaylığımı sürdüreceğim’ dedi.
Şimdi bunu alıp, öyle bir televizyonlarda yorumlamaya kalkıyorlar ki, bunların hiçbir tanesi doğru değil. Sayın Gül aday olur mu, olmaz mı, ittifakların içinde tekrar konu gündeme getirilir mi getirilmez mi, şu anda gündemde değil ki bu konu. O zaman böyle bir teklif yapılmıştı, o zamanki yaklaşımlar belliydi.
Buradaki maksat şu benim gördüğüm; hem DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan'ı hem de Gelecek Partisi’ni yıpratabilmek için. Yani, 'O dönemde siz hem AK Parti'nin içindeydiniz hem de böyle bir teklife sıcak baktınız, olur mu?' Zaten ayrılmaya karar vermişlerse neden olmasın ki? 
Ama bunu sanki bambaşka bir konuymuş gibi takdim etmeyi doğru bulmuyorum ama seçime yakın mutlaka görüşmeler yapılacak ve mutlaka müşterek bir adayla çıkmak konusunda çaba sarf edilecek. Anlaşılabilir de anlaşılmayabilir de. Bunu çok abartmamamız gerekir kanaatindeyim."
Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, "Millet İttifakı'nın genişleme perspektifi nasıl buluyorsunuz" sorusuna "İttifaklar, koalisyon değildir. İttifaklar seçim süresince geçerlidir. Seçimden sonra ille de bunların bir araya gelecekleri ve koalisyon hükümeti kuracakları anlamına gelmez. İki; eğer kurarlarsa her parti kendisi hangi noktalara çok büyük ağırlık veriyor, onu ortaya kor, ekonomide de, eğitimde de, dış politikada da bir konsensüs sağlanan bir partinin, hükümetin politikası ortaya çıkar. Bunun da bilinmesine ihtiyaç var." şeklinde cevap verdi. 
"Muhafazakar kişilerin AK Parti’nin iktidarı kaybetmesi durumunda başta başörtüsü olmak üzere çeşitli konularda sorunlar yaşayacağı" şeklindeki endişe hakkında konuşan Karamollaoğlu, şunları kaydetti: 
"Ben olmayacağını düşünüyorum ama bu endişe tamamen yersiz değildir. Çünkü bazı çıkışlar, bazı ifadeler insanlarda ister istemez bu endişeyi doğurabiliyor. Ama ben Türkiye'nin o dönemi aştığını, artık İslami inanca sahip olanların bir tahakküm altına sokulmayacağına inanıyorum. 
Bizim şu anda karşılaştığımız manzara farklı bir manzara. İnsanlar, kendilerini Müslüman olarak tanıtanların, İslam’ın özünü teşkil eden ahlaki değerlerden yoksun kalmalarını bir tehdit olarak görmeye başladılar.
'Müslümanlık buysa ben Müslüman değilim' diyen insanlar çıkmaya başladı. Hem yalan söyleyecek hem denetlenmeyecek hem kamu malına zarar verecek. Yolsuzluğu, israfı, rüşveti kural haline getirecek nerdeyse. Fakirin garibanın derdiyle dertlenmeyecek. Adalet umurunda bile olmayacak ondan sonra da diyecek ki 'ben Müslüman’ın İslam'ı ihya etmek istiyorum.' Yok ya.''

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı