Tepkiler sonrası WhatsApp düğmeye bastı

Tepkiler sonrası WhatsApp düğmeye basarak İngiltere'de gizlilik odaklı ilk büyük reklam kampanyasını başlattı.

BİLİM VE TEKNOLOJİ 16.06.2021, 10:20
5
Tepkiler sonrası WhatsApp düğmeye bastı
Bu yılın başlarında açıklanan hüküm ve koşullarındaki değişiklikler nedeniyle müşterilerin tepkisini çeken WhatsApp, İngiltere'de gizlilik odaklı ilk büyük reklam kampanyasını başlattı.
Şirket ayrıca, Birleşik Krallık da dahil olmak üzere hükümetlerin mesajları şifreleme biçiminden ödün verme ve baskılarına karşı kararlı olduğunu söyledi.
WhatsApp‘ın CEO’su Will Cathcart BBC‘ye verdiği demeçte, yetkililerin daha az güvenlik yerine daha fazla güvenlik talep etmesi gerektiğini söyledi. Cathcart, “İnsanları güvende tutmanın ilk adımı, güçlü bir güvenliğe sahip olmanızdır ve hükümetlerin teknoloji şirketlerini zayıf güvenlik sunmaya teşvik etmeye çalışmaması gerektiğini düşünüyoruz. Şirketlerin mümkün olan en güçlü güvenliği sunmalarını teşvik etmeye ve hatta zorunlu kılmaya çalışıyor olmalılar” ifadesini kullandı.
WhatsApp için uçtan uca şifreleme kullanılması, mesajların yalnızca gönderen cihazda ve onu alan cihazda okunabileceği anlamına geliyor. Bu sebepten ne WhatsApp‘ın kendisi ve ana şirketi Facebook, onları görüntüleyemez ve engelleyemez. Aynı şekilde kolluk kuvvetleri de buna dahil.
Konuyla ilgili konuşan İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel, yasadışı içeriğin paylaşımına karşı mücadelede uçtan uca şifreleme kullanımını kabul edilemez olarak nitelendirdi.
Nisan ayında yaptığı bir konuşmada Patel, bunun kamu koruması ve çocuk güvenliği ile tutarlı bir şekilde kullanıldığını görmek istediğini söyledi. Ancak sistemin nasıl çalışabileceği konusunda ayrıntı vermedi.
WhatsApp tarafından başlatılan pazarlama kampanyası, Bu hafta itibariyle İngiltere’nin yanı sıra Almanya’da da uluslararası ölçekte yürütülecek.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı