Terör örgütü Mossad'ın eski Başkanı'ndan Türkiye açıklaması

Siyonist İsrailli eski Mossad Başkanı Danny Yatom, AKP'nin Siyonist İsrail ile normalleşmesi konusuna dair açıklamalarda bulundu.

DÜNYA 23.02.2021, 13:05
18
Terör örgütü Mossad'ın eski Başkanı'ndan Türkiye açıklaması
Siyonist İsrailli eski Mossad Başkanı Danny Yatom, AKP üzerinden Türkiye ile normalleşmeye dair kullandığı ifadeler dikkat çekti.
AA'ya açıklamalarda bulunan ve çok sayıda kanlı operasyonu yönetmiş olan Siyonist İsrailli eski Mossad Başkanı Yatom "Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin yeniden canlandırılması ve eski günlerine döndürülmesi iki ülkenin de çıkarına. İki ülke birbirlerine düşman yerine dost ülkeler olarak bakmalı. Umarım zaman bize Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin daha sıkı ve yakın olduğunu gösterir" ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Siyonist İsrail arasında istihbarat paylaşımı konusundaki son duruma dair de dikkat çeken sözler sarf eden Siyonist Yatom, "Bilgilendirilmediğim için bu sorunun cevabını bilmiyorum. Sadece özellikle Suriye konusunda bazı istihbarat paylaşımı olduğu tahmininde bulunabilirim. İlişkilerin eski noktasına gelmesini umut ediyorum." diye cevapladı.

Eski İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Tzipi Hotovely'in 2019'daki Barış Pınarı Harekatı sırasında yaptığı, "Kürtlere çeşitli yollardan yardım ediyoruz" şeklinde açıklamasının, “Tel Aviv'in PKK terör örgütünün Suriye kolu olan YPG'ye destek verdiği anlamına gelip gelmediğine” ilişkin soruya karşılık ise Yatom, "Kesinlikle hayır, çünkü İsrail politikasından anladığım kadarıyla biz, bir başka ülkenin iç işleri ile alakalı konulara müdahil olmuyoruz. Farklı güçler arasında üçüncü bir ülkede yaşananlara karışmıyoruz. Şahsen İsrail ile YPG arasında resmi bir ilişki ve yardımlaşma olduğuna ilişkin bilgiye sahip değilim" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazının ardından yaptığı açıklamada önemli sözler sarf etmişti. Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Erdoğan, Türkiye ile Siyonist İsrail rejimi arasındaki “normalleşme” sürecine dair İsrail ile istihbari noktada iletişimde bulunulduğunu belirtmişti. Gönüllerinin Siyonist İsrail ile münasebetleri daha iyi bir noktaya taşımayı arzu ettiğini dile getiren Erdoğan, “İsrail ile istihbari noktada münasebetimiz kesilmiş değil. En tepe noktadaki kişilerle bazı sıkıntılar yaşıyoruz. En tepe noktadaki kişilerle bu tür sıkıntılar olmasa, ilişkilerimiz çok farklı olabilirdi. Ülkelerin toprak bütünlüğüne yönelik yaklaşım noktasında bizim İsrail ile ayrıştığımız noktadır. Yoksa gönlümüz arzu eder ki onlarla da münasebetlerimizi daha iyi bir noktaya taşıyalım” ifadelerini kullanmıştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan BM kürsüsünden şuan itibarıyla nomalleşmek istediği Siyonist İsrail için "İsrail devletinin sınırları neresidir? 1948 sınırları mıdır, 1967 mi? Yoksa başka bir sınır mı var?” diye soran Erdoğan “Yüzyılın anlaşması olarak takdim edilen planın amacı Filistin halkının mevcudiyetini ortadan kaldırmak mıdır? Bunlar dünyayı kana mı bulamak istiyor" diye tepki göstermişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı