Tesla ile Endonezya arasında 5 milyar dolarlık anlaşma

Endonezya’nın Denizcilik ve Yatırım Bakanı Luhut Panjaitan, Elon Musk’ın CEO’su olduğu Tesla’nın 5 milyar dolar değerinde 5 yıllık anlaşma imzaladığını duyurdu.

EKONOMİ 08.08.2022, 19:20
4
Tesla ile Endonezya arasında 5 milyar dolarlık anlaşma
Endonezya Denizcilik ve Yatırım Bakanı Luhut Panjaitan,  ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın Endonezya'daki nikel işleme şirketlerinden malzeme tedarik etmek için 5 milyar dolarlık sözleşme imzaladığını duyurdu.
Reuters'ın haberine göre; Güneydoğu Asya'nın en büyük ekonomisi, Tesla'nın büyük nikel rezervlerine sahip ülkede üretim tesisi kurmasını sağlamaya çalışıyor. Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo yatırımı hızlandırmak için önceki aylarda Tesla'nın kurucusu Elon Musk ile bir araya gelmişti.
Panjaitan, CNBC'ye pazartesi verdiği röportajda Tesla'nın, Sulawesi Adası'nda faaliyet yürüten nikel işleme şirketleriyle 5 yıllık bir sözleşme imzaladığını söyledi. Nikel malzemeler Tesla'nın lityum pillerinde kullanılacak.
Endonezya ülke içinde elektrikli araç ve pil endüstrilerini geliştirmeye hevesli ve ülkeye yatırımların artması için nikel cevheri ihracatını durdurmuştu. Bu hamleyle Endonezya, Çinli çelik devlerinin, LG ve Hyundai gibi Güney Koreli şirketlerin yatırımlarını başarıyla çekmişti.
Bununla birlikte şimdiye kadarki nikel yatırımlarının çoğu ham metal üretimine gitti. Üst düzey bir yetkili geçen hafta Reuters'a verdiği demeçte hükümetin, gelirleri artırmak ve daha değerli ürünlerin yerli üretimini teşvik etmek için metallere ihracat vergisi uygulamayı planladığını söyledi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı