TFF görev vermeyeceğini açıklamıştı! Özgüç Türkalp hakemliği bıraktı

Sivasspor-Galatasaray maçının VAR hakemi Özgüç Türkalp, aktif hakemlik görevini sonlandırdığını açıkladı.

SPOR 05.01.2023, 15:15
7
TFF görev vermeyeceğini açıklamıştı! Özgüç Türkalp hakemliği bıraktı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK), Özgüç Türkalp'e bundan sonra görev verilmeyeceğini duyurmuştu.
Bu kararının ardından Özgüç Türkalp ise aktif hakemlik görevini sonlandırdığını açıkladı.
Özügüç Türkalp ile görüşmesini bugün Milliyet gazetesindeki köşesine taşıyan Tayfun Bayındır şu ifadeleri kullandı:
"Özgüç Türkalp'i çok severim. Ankara’da elimizde büyüdü desem yalan olmaz. Sağlam bir aile terbiyesiyle yetişmiş dürüst bir insandır. Hakemliği ne yazık ki çok tartışıldı. Anelka’nın eli, yafta gibi kariyerine yapıştı kaldı. Şimdi de bu son pozisyon… Maçtan sonra aradım, telefonu kapalıydı. Ertesi gün normal bir rapor gönderdiğini ve raporunda da yanlış karar verdim diye yazdığını TFF kaynaklarımdan öğrendim. O günün ortalarında MHK kendisinden detaylı bir ek rapor daha istemiş. Özgüç de ofsayt ile ilgili olarak hata yaptığını, pozisyonu çözmekte zorlandığını, yardımcı hakemlere verilen eğitimler kendilerine verilmediği için pozisyonda sıkıntı yaşadığını, ama yaptığı hatanın kabul edilemez olduğunu belirtmiş ve gereğini yapacağını da vurgulamış (Ki dün sabah istifa mektubunu TFF’ye yolladı)…
İşin özeti şu: Özgüç Türkalp’i savunduğum falan yok. Ortada fahiş bir hata var ve kendisi de bunu kabul ediyor… Peki MHK ne yapıyor! Görevlendirdiği onca hakemin ofsaytı bilmediği ortaya çıkan MHK, şu an istifa etmesi gerekirken, Türkalp’in “Hata yaptım, gereğini yaparım” dediği raporunu VAR kararları açıklansın denen toplantıya getirmiyor. Oysa, başkan Büyükekşi ve Sabri Çelik “Biz yetkimiz dahilinde kayıtları inceledik, hata yapılmış. Hakem de hatasını kabul etti. Artık görev vermeyeceğiz” dese, iş bu noktaya gelmez VAR kayıtları da açıklanmazdı… ”Önce kulübüm” deyip TFF yöneticiliği yapanlar buna izin verir miydi, orası bilinmez. Futbolumuza geçmiş olsun…"
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK), Süper Lig'deki Demir Grup Sivasspor- Galatasaray maçının VAR hakemi Özgüç Türkalp ile aynı müsabakanın hakemi Erkan Özdamar ile Gaziantep FK- Beşiktaş mücadelesini yöneten Atilla Karaoğlan'a yaptırım uygulayacağını açıklamıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı