THY ile Hava-İş anlaştı: İlk 6 ay için tam yüzde 60 zam

Türk Hava Yolları (THY) ve Hava-İş Sendikası, "27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS)" görüşmelerinden çalışanlara yapılacak maaş zammı oranında anlaşma sağladığı bildirildi.

GÜNDEM 24.12.2021, 21:10
11
THY ile Hava-İş anlaştı: İlk 6 ay için tam yüzde 60 zam
Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal arasında varılan anlaşmada, 2022 yılının ilk 6 ayı için çalışanların yüzde 60 oranında maaş zammı alacakları, buna ek olarak 2021 yılının son 6 aylık enflasyon artış oranın da üzerine ilave edileceği aktarıldı.
Çalışanların 2022 yılının ikinci altı ayında ise enflasyon oranına ek olarak yüzde 5 oranında daha zam alacakları kaydedildi. Ayrıca çalışanlara biri TİS'in imzalanacağı tarih, diğeri ise yeni yılda ilk maaş alacakları tarih olmak üzere iki brüt maaş prim ödeneceği bildirildi.   

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı açıklamasında, "Pandemi bizim için karanlık bir tünele girmek gibiydi. Ancak biz o tünelin sonundaki ışığı yeniden göreceğimizden, yolumuza daha güçlü bir şekilde devam edeceğimizden emindik. Çünkü tüm çalışma arkadaşlarım daha önce olduğu gibi bu devasa krizde de ne denli büyük bir aile olduğumuzu fedakarlıkları ile bize gösterdi. Türk Hava Yolları'nı hep beraber daha iyiye taşımak için az kazandık ama çok çalıştık. Ailemizin çabası sayesinde pandemide küresel havayolu endüstrisinin gıpta ile baktığı bir performans sergiledik.
İnanıyorum ki, biz bir oldukça güçlenecek, güçlendikçe Türk Hava Yolları'nı daha yükseğe taşımaya devam edeceğiz. Maaş zamlarının ailemiz için hayırlı olmasını dilerim. Bu süreçte başta Sayın Başkan Ali Kemal Tatlıbal olmak üzere Ortaklığımızın geleceğini korumak için iş birliği içinde olan Hava-İş Sendikası'na da teşekkür ederim. Birlikte yükselmeye, bayrağımızı gururla taşımaya devam edeceğiz" şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı