Ticari kredilerin ödemeleri ertelensin

ATO Başkanı Gürsel Baran, salgının artış gösterdiği ve tedbirlerin sıkılaştırıldığı bu dönemde bazı üyelerinin temel giderlerini dahi karşılamakta zorlandığını belirtti.

EKONOMİ 06.05.2021, 04:35
2
Ticari kredilerin ödemeleri ertelensin
Baran, tam kapanmanın, 1 seneyi aşkın zamandır zorda olan işletmeleri ödeme güçlüğü içine soktuğunu söyleyerek, kredi ödemelerinin ertelenmesini talep etti.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, pandemiyle mücadele kapsamında gerçekleştirilen kısıtlamaların, özellikle hizmet ana sektörü çatısı altında faaliyet gösteren sektörleri etkilediğini hatırlattı. Baran, “Salgından etkilenen otel, restoran, kafeterya, hazır yemek, etkinlik gibi sektörlerde faaliyet gösteren üyelerimiz üst üste gelen geçici kapanmalar ve ciro kayıpları nedeniyle kira, kredi ve borç ödemelerini yapamayacak duruma geldiler. Salgının artış gösterdiği ve tedbirlerin sıkılaştırıldığı bu dönemde, bazı üyelerimiz temel giderlerini dahi karşılamakta zorlanıyor. Normalleşme sürecine geçinceye kadar kredi geri ödemelerinin ertelenmesi hem üyelerimizi rahatlatacak hem de bazı sektörler için ticaretin sürdürülebilirliğini sağlayacak bir gelişme olacaktır” diye konuştu.

Baran, ciro kaybı yaşayan sektörlerde işletmeleri, normalleşme sürecine kadar ayakta tutabilmek için düşük faizli, uzun vadeli ve belirli bir süre geri ödemesiz yeni kredi desteklerinin devreye alınması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı