TİGEM’e tartışmalı atama!

Tarım Bakanı Vahit Kirişci’nin, 2018 yılında Genç Çiftçi Projesi yolsuzluğunda ismi tartışmalı hale gelen eski daire başkanı Ergün Erol’u TİGEM’e Genel Müdür Yardımcısı olarak ataması dikkat çekti.

GÜNDEM 18.09.2022, 04:35
3
TİGEM’e tartışmalı atama!
TiGEM’de geçtiğimiz hafta 3 genel müdür yardımcısı toplu halde görevden alınırken, bu hafta tartışmalı bir ismin ise genel müdür yardımcısı olarak atanması tepkilere neden oldu. 2018 yılında Genç Çiftçi Projesi’nde hayvan alımında yapılan büyük yolsuzlukta, hayvan alımı komisyonunda bulunan Ergün Erol’un TİGEM Genel Müdür Yardımcılığına getirilmesi dikkat çekti. Embriyo transferi projesinde Sayıştay tarafından tespit edilen 43 milyon lira kamu zararının yönetim kurulu kararı ile üstünün örtülmesine karşı çıkan Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Anbar’ın görevden alınarak, Genç Çiftçi Projesi yolsuzluğunda tartışmalı bir ismin ise Genel Müdür Yardımcısı yapılması, TİGEM’de atamaları şimdiden tartışmalı hale getirdi.

TİGEM eski Genel Müdürü İsmail Şanlı döneminde, 2018 yılında patlak veren Genç Çiftçi Projesindeki yolsuzlukta, hayvan alımı ile ilgili yapılan ihale iptal edilerek, genç çiftçilere dağıtılacak damızlık hayvanlar doğrudan temin yöntemiyle daha yüksek fiyattan alınmıştı. TİGEM’in doğrudan temin yöntemiyle daha yüksek fiyattan hayvan tedarik işini verdiği Ankara merkezli firmayla ilgili Ardahan Jandarma Komutanlığının yaptığı operasyonla binlerce sahte kulak küpesinin yakalanması Genç Çiftçi Projesinde yaşanan büyük yolsuzluğu gözler önüne sermişti. Söz konusu firmayla ilgili devleti ve projeden yararlanan çiftçiyi dolandırmak suçundan dolayı dava açılırken, Bakanlık müfettişleri de kapsamlı bir soruşturma yaparak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

Ergün Erol bu tartışmalardan dolayı İsmail Şanlı’dan sonra göreve gelen Ayşe Ayşin Işıkgece tarafından daire başkanlığı görevinden alınmıştı. Gelinen noktada genç çiftçi projesinde ortaya çıkan yolsuzlukta ismi tartışmalı bir şekilde gündeme gelen Ergün Erol’un Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci tarafından TİGEM’e vekaleten Genel Müdür Yardımcısı yapılması dikkat çekti.

Söz konusu hayvan tedarik sürecinde o dönem hayvan alım komisyonunda bulunan Ergün Erol, müfettişlerin soruşturmasında TİGEM yönetim kurulu tarafından alınan kararı uyguladıklarını gerekçe göstererek, sorumluluğu kabul etmemişti. Doğrudan temin yöntemiyle hayvan alımı kararının altına da komisyonda bulunmasına rağmen kendisinin imza atmadığını vekaleten bir başka kişinin imza attığını belirtirken, o süreçte dönemin Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın açık ihale yapılmasını ısrarla istemesine rağmen hayvanların doğrudan temin yöntemiyle alınmasına komisyon üyeleri tarafından karşı çıkılmaması manidar bulunmuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı