TİP Genel Başkanı Erkan Baş: Sağa karşı sağ dayatmasını reddediyoruz

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, “Erdoğan’ı yenmek için illa sağcı bir aday gerektiği fikrini yanlış bulduğunu açıklıkla paylaşmak isteriz. Sağa karşı sağ dayatmasını reddediyoruz.” dedi.

SİYASET 02.11.2022, 22:35
1
TİP Genel Başkanı Erkan Baş: Sağa karşı sağ dayatmasını reddediyoruz
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, “Türkiye’nin sorunu kimin Cumhurbaşkanı olacağı sorunu değildir, sorun Erdoğan rejimine nasıl son verilecek sorunudur. Biz TİP olarak açıklıkla söylüyoruz; bizim sorunumuz koltuğa kimin oturacağı değildir. Biz şu anda Erdoğan’ın oturduğu koltuğa kimin oturacağını değil o koltuğu çöpe atmayı tartışmalıyız. Bunun için de tüm muhalefet güçleri, herkes sorumlu davranmalıdır. TİP’in Tayyip Erdoğan’ı yenmek için illa sağcı bir aday gerektiği fikrini yanlış bulduğunu açıklıkla paylaşmak isteriz. Sağa karşı sağ dayatmasını reddediyoruz.” dedi.  
TİP Genel Başkanı Erkan Baş, bugün partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Baş, özetle şunları söyledi:
Aday belirleme sürecinde yaşanan bu kararsızlık, iç tartışmalar, sağcılığın panzehrinin dağa fazla sağcılık olduğunu söyleyen bu anlayış, ancak ve ancak saray rejiminin ömrünü uzatmaya yaramaktadır. Türkiye’nin sorunu kimin Cumhurbaşkanı adayı olacağı sorunu değildir, sorun Erdoğan rejimine nasıl son verilecek sorunudur. Biz TİP olarak açıklıkla söylüyoruz; bizim sorunumuz koltuğa kimin oturacağı değildir. Biz şu anda Erdoğan’ın oturduğu koltuğa kimin oturacağını değil o koltuğu çöpe atmayı tartışmalıyız. Bunun için de tüm muhalefet güçleri, herkes akıllı davranmalı, sorumlu davranmalıdır. TİP’in Tayyip Erdoğan’ı yenmek için illa sağcı bir aday gerektiği fikrini yanlış bulduğunu açıklıkla paylaşmak isteriz. Sağa karşı sağ dayatmasını reddediyoruz.
Yurttaşlarımız bu dinci gerici kuşatmadan, eğitimden sağlığa her alandaki piyasalaşmadan, halkın varlıklarını özelleştirmeler aracılığıyla yağmalayan anlayıştan her alandaki yasaklamalardan, yoksulluğu kader diye dayatan bu rezil düzenden illallah etmiş durumdadır. Bizim öncelikli gündemimiz saray rejimin yenilmesidir, Tayyip Erdoğan’ın yenilmesidir, AKP’nin yenilmesidir. AKP gibi yönetmek isteyenler AKP’yi yenemezler.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı