TMO indirimli ayçiçek yağı fiyatını zamladı! (TMO ayçiçek yağı kaç lira)

TMO, indirimli olarak sattığı ayçiçek yağı fiyatını zamladı. Peki gelen zamla birlikte TMO markalı ayçiçek yağı fiyatı kaç lira oldu?

EKONOMİ 26.06.2022, 08:50
TMO indirimli ayçiçek yağı fiyatını zamladı! (TMO ayçiçek yağı kaç lira)
Toprak Mahsulleri Ofisi, artan ayçiçek yağı fiyatları için geçtiğimiz yıl harekete geçerken, piyasadan uygun fiyata ayçiçek yağı satmaya başlamıştı. Ancak gıda fiyatlarına gelen zamlardan TMO’nun sattığı ayçiçeği yağı da nasibini aldı. TMO, indirimli ayçiçek yağı fiyatına zam yaptı. 

Bilindiği üzere hükümet, ayçiçek yağlarında meydana gelen aşırı fiyat artışlarını frenlemek için geçtiğimiz yıl TMO’yu devreye almıştı. TMO, yurt dışından getirdiği ham ayçiçek yağlarını rafine ederek 5 litrelik tenekelerde perakende olarak satışa sunmuştu. TMO, ayçiçek yağında ilk müdahaleyi 2021 bahar aylarında yapmıştı. TMO o zaman 5 litrelik ayçiçek yağını 59 liradan piyasaya sürmüştü. TMO, ikinci müdahalede ise ayçiçek yağının fiyatını 99 liraya çıkarmış, KDV indirimi ile fiyatlar 92.5 liraya düşmüştü. TMO, ayçiçek yağında 3’üncü müdahaleyi ise geçtiğimiz Mart ayında yapmış ve indirimli ayçiçek yağını 129 liradan satışa sunulmuştu. 

TMO, Mart ayında 129 liradan satışa sunduğu ayçiçek yağının fiyatlarına dün zam geldi. Yapılan zamla birlikte TMO ayçiçek yağının fiyatı 129 liradan 135 liraya çıkarıldı. 
Peki TMO’nun indirimli ayçiçek yağı nerelerde satılıyor?
Piyasada ayçiçek yağı fiyatları 150 ile 200 lira arasında değişirken, vatandaş TMO’nun indirimli sattığı ayçiçek yağını almak istese de her zaman ulaşamıyor. Başlangıçta TMO markalı ayçiçek yağı TMO satış noktaları, Tarım Kredi Marketler ve internet üzerinden PttAVM üzerinden satılıyordu. Ancak gelen talebin yoğunlaşmasından dolayı PttAVM ve TMO satış noktalarında TMO markalı ayçiçek yağı satışları durduruldu. Sadece Tarım Kredi Marketlerde TMO ayçiçek yağı satışları devam ediyor. 

Tarım Kredi Marketlerde TMO markalı ayçiçek yağı sadece belli günlerde satılıyor. Satışın yapıldığı gün ise vatandaşın yoğun talebinden dolayı erken saatte bitiyor. Bundan dolayı vatandaş, bulundukları bölgelerdeki Tarım Kredi Marketleri indirimli yağ satışından dolayı sürekli takip ediyor. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı