TOGG'da dikkat çeken detay: Özelliği belli oldu

Togg'un fabrika açılışı dün gerçekleştirildi. Erdoğan'ın kullandığı banttan inen ilk araçta torpido üzerinde yer alan parçanın ne olduğu merak ediliyordu. Özelliği belli oldu. İşte ayrıntılar...

GÜNDEM 30.10.2022, 15:20
7
TOGG'da dikkat çeken detay: Özelliği belli oldu
Yerli ve Milli  Togg'un Gemlik'teki fabrikası, üretilen ilk aracın  Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından banttan indirilmesiyle açıldı. Erdoğan'ın kullandığı aracın torpidosunun üzerinde yer alan şoföre odaklı parçanın ne olduğu merak edilmeye başlandı.
O parçanın özelliği belli oldu. İşte Togg'a dair bilinmeyen özellikler...

Deri direksiyondaki tuşlar dokunmatik olarak tasarlanırken torpidoda en çok merak edilen parça olan kamera ve sensörler bulunuyor. Bu kamera ve sensör verileri kaydederek güvenli sürüşe destek oluyor. Sensörler yorgunluk algılayıcı olarak da çalışıyor. Ayrıca cam tavanın kumanda edildiği yerde de gizlenebilen bir kamera ile aracın içi de kayıt altına alınabiliyor.

Togg’un bugün ortaya çıkan görüntülerinde torpidonun bir kısmının bej renk deriden yapıldığı ve bir kısmında da lüks otomobillerde kullanılan ahşabın yer aldığı görüldü.

Konsolda boydan boya yüksek çözünürlüklü ekranlar kullanıldı. Ayrıca kolçağın hemen önünde multimedya donatısı da yer alıyor.

Kolçak üzerinden otomobilin vitesi ayarlanırken yönlendirici tuşla da multimedya dokunmatik harici olarak da kontrol edilebiliyor. Kolçak kısmında elektrikli park freni tuşu da yer alıyor.

Otomobilin içinde bej renk hakim olurken havalandırma difüzörlerinde krom kullanılmış. Koltuklar, tavan, kapı pandizotları bej renkten oluşuyor ve otomobilin içinde ferahlık yaratıyor.

Pedallar spor görünümlü ve alüminyumdan imal edilmiş, kapı eşiklerinde de krom üzerine Togg yazısı yazılmış.

Ses sistemine gelindiğinde ise üst sınıf otomobillerde kullanılan Meridian marka hoparlörler bulunuyor. Torpido üzerinde de merkeze yerleştirilen midrange ile ses kalitesi daha da etkin hale geliyor. Böylece otomobilin içinde kaliteli müzik dinleme imkanına sahip olunuyor.

235/50/19 boyutlarındaki jant ve lastik kombinasyonu otomobilde bulunuyor. 5 kol jant göbeği ile bijonlar gizlenirken jantlardaki lale figürleri de dikkatlerden kaçmadı.

Togg'un logosuyla sadece Togg'a özel üretilen amortisör, helezon Yay sistemi, amortisör üst bilye ve takozunun görsellerini Bakan Varank paylaştı.
Otomobilin sarsıntı ve darbe emilimini sağlayan süspansiyon sistemi ile daha konforlu seyahat gerçekleşiyor. Gazlı veya yağlı olarak üretilen amortisörler konforu artırıcı en büyük etkenlerden birisi olarak öne çıkıyor. Ayrıca otomobilin sert darbeleri emmesine de imkan sağlayan süspansiyon sistemi yol tutuşu açısından da önem arz ediyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı