TOGG'un fiyatı ne olacak? 'Fiyat sorma' diyen Erdoğan'dan yeni çıkış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce "fiyatını sorma" dediği yerli ve milli otomobil TOGG'un fiyatıyla ilgili yeni açıklama yaptı. Erdoğan, "Şimdiden başladılar fiyat sormaya. Aceleci olmayın" dedi.

GÜNDEM 03.11.2022, 11:20
TOGG'un fiyatı ne olacak? 'Fiyat sorma' diyen Erdoğan'dan yeni çıkış
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce "fiyatını sorma" dediği yerli ve milli otomobil TOGG 29 Ekim'de yapılan açılış töreni ile seri üretime geçti. TOGG satın almak isteyen vatandaşlar ikinci el ilan sitelerinde hareketlilik başlatırken, TOGG fiyatı konusunda soru işaretleri devam ediyor. 
Fabrika açılışında fiyatının ilerleyen aylarda belli olacağı açıklanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni açıklama geldi.
Dün gece A Haber-ATV ortak canlı yayınında Erdoğan, TOGG fiyatıyla ilgili, "Fiyatı şimdiden başladılar sormaya. Aceleci olmayalım. Babayiğitler sıradan oturan adamlar değil, saygın iş adamları. Oturup değerlendirme yapacağız. Mart ayında fiyat tespiti yapacağız" dedi.
Erdoğan TOGG için ÖTV indirimi olacak mı sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Bir elektrikli araç var. Bunu teşvik etmek sevdirmek bizim için maharet olacak. Temmuz 2022 ile ÖTV indirimi yapılmıştı. Şimdi yeni vergi düzenlemesiyle motor gücü 160 kilovatı geçmeyen ve ÖTV matrahı 700 bin TL'yi aşmayan elektrikli araçlar için yeni vergi oranı yüzde 10 olarak belirlendi. Bunların hepsini planlayarak yolumuza devam ediyoruz."
Erdoğan TOGG için yeşil rengi talimatı verdiğini de hatırlatarak şu ifadeleri kullandı: 
"7 ayrı üretim olacak burada. Sadece otomobil değil renk seçeneği de var. Arkadaşlarımız işlerine iyi çalıştılar. Yeşilin olmadığı çeşit olamaz. Eşim kırmızı dedi, kırmızı da karar kıldık.
Araç olduğu yerde direksiyonu sonuna kadar kırıyorsun, olduğu yerde dönüyor. Döndüğünün farkında değilsin. O denli huzurlu ve rahat. Daha önce test yapmıştım, 160 Km'ye kadar çıkmıştım. Honda ya da Hyundai'den bir beyin daha aldılar. 2 beyin Togg'u kumanda ediyorlar. Bazı birimlerde eleman sayısı da artacak. 4,8 saniyede 0'dan 100 km'ye ulaşabiliyor."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı