TOKİ için zeytin ağaçlarını sokağa çıkma yasağında kestiler

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde sokağa çıkma yasaklarında TOKİ için 200’e yakın zeytin ağacının kesilmesi vatandaşların tepkisini çekti.

AİLE 11.04.2021, 22:15
29
TOKİ için zeytin ağaçlarını sokağa çıkma yasağında kestiler
Aydın Bozdoğan'da 200'e yakın zeytin ağacının belediye ekipleri tarafından kesilmesi vatandaşlar ile belediye çalışanlarını karşı karşıya getirdi. Sözcü'nün haberine göre Yenice Mahallesi sakinleri ağaçların önce kesildiğini, ardından köklendiğini söylerken, Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş ise zeytin ağaçlarının başka yere nakledildiğini savundu.

Zeytin ağaçlarının kesilmesine tepki gösteren vatandaşlar; “Burada hazır yetişmiş 25-30 senelik zeytin ağaçlarını kestiler. Hiç mi vicdanları sızlamadı. Bir zeytin ağacı kaç senede yetişiyor. Zeytin koruma kanunu var. Vatandaş bir zeytin ağacını kesemiyorken, belediye bir günde 200'e yakın ağacı önce kesti sonra yerinden söktü” ifadelerini kullandı.

Bozdoğan'ın AKP'li Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş basın mensuplarına yaptığı açıklamada bölgede TOKİ konutlarının yapılacağını söyledi. Altıntaş; “İlçemiz Yenice mevkiinde TOKİ projemiz var. Belediye olarak kurumlardan gerekli izinlerimizi aldık. Zeytin ağaçlarını kesmiyoruz. Oradan söktüğümüz ağaçları belediyemizin başka bir arsasına dikim yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı