TOKİ Sosyal Konut Projesinde eve bile uymayan hesap! Olası değil

Erdoğan tarafından açıklanan TOKİ Sosyal Konut başvuruları dün başladı. Gazeteci Ahmet Takan yazısında bir TOKİ ödemeleri için hesap yaptı. Takan, “Hayaller satarak” kazanmaları olası değil.” dedi.

EKONOMİ 15.09.2022, 10:45
1
TOKİ Sosyal Konut Projesinde eve bile uymayan hesap! Olası değil
Gazeteci yazar Ahmet Takan geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan TOKİ Sosyal Konut Projesi için bugünkü köşe yazısında, “Seçim için gayet güzel cilalanmış ama akıbeti meçhul (vatandaş açısından) proje…” dedi. Sosyal konut projesi için ödeme hesabı yapan Ahmet Takan, “Sadece ve sadece “bir seçim yatırımı” olan, hiç bir zaman gerçekleşmeyecek böylesine dev konut yatırımında gerçekten bir konut sahibi olabilmek için, ihtiyacı olan bir ailenin evine her ay en azından 10 bin lira NET para giriyor olması gerek. Peki, tüm bu koşulları taşıyan kaç tane aile var dersiniz İstanbul’da? Türkiye’de? Peki, 18-30 yaş aralığında kaç genç böylesine bir kampanyadan konut sahibi olabilir?” ifadelerini kullandı.
Korkusuz yazarı Ahmet Takan, “Tüm bu hayallere kanarak bir 5 yıl daha tek adam olarak RTE’a oy verecek seçmenler, kapkaranlık bir ülkede yaşıyor olacaklar. Çok iyi düşünmek ve ona göre tüm bu hayallere “aldanmamak” gerek. Peki, kimler konut sahibi olacak derseniz, biz çok iyi biliyoruz, yine 3-5 maaş alanlar bir kaç konut daha alacaklar, yine yandaşlar birer konut daha alıyor olacaklar. Peki, bizim gibi gerçekten konut ihtiyacı olanlar ne yapacak? Tabii ki sadece ellerini yalayacaklar!.” diye yazdı.
Ahmet Takan “Eve bile uymayan hesap" başlıklı yazısını şöyle sonlandırdı:

“Her şey açıkça görünüyor “dağ fare doğuracak”, Türkiye’de gerçekten yoksul ve ihtiyaç içindeki halka seslenmeyen projelerle AKP ve Sayın Erdoğan’ın yaklaşan seçimi “hayaller satarak” kazanmaları olası değil.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı