TOKİ’nin sosyal konut projesinin başvuru şartları detayları belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan TOKİ tarafından yapılacak sosyal konut projesinin başvuru şartları detayları belli oldu

EKONOMİ 12.09.2022, 17:10
4
TOKİ’nin sosyal konut projesinin başvuru şartları detayları belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurusundan sonra ev ve arsa sahibi olmak isteyeb vatandaşlar çok büyük merakla TOKİ’nin sosyal konut projesinin başvuru şartları detaylarını merak eder oldu. Hemen hemen her gün sosyal medyada TOKİ’nin sosyal konut projesinin başvuru şartları detaylarını arayan vatandaşlara konuyla ilgili kısmı bilgilendirmeler gerçekleştirildi
Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası duyurduğu “Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi” diye lanse edilen TOKİ’nin sosyal konut projesinin başvuru şartları detayları belli oldu.
İşte TOKİ aracılığıyla inşa edilecek sosyal konut projesine başvuru şartları
TOKİ eliyle yürütülecek konut projesinin 81 ilde hayata geçirileceği ve yerel ve yatay mimari tercih edileceği ifade edildi. TOKİ’nin sosyal konut projesinde, en fazla konut, olası depremin en çok etkileyeceği İstanbul’da yapılacak.
TOKİ proje kapsamında satışa sunacağı 100 bin arsa, elektrik, su ve doğal gaz altyapıları tamamlanmış, imar planları bulunan ve inşaat yapmaya hazır şekilde teslim edilecek. Başvuru bedeli 500 lira olarak belirlenen kampanyadan faydalanmaya hak kazananlar bu arsalar üzerine kendi evlerini yapabilecek.
Arsa satışı başvurularında şu şartlar aranacak:
Ortaya koyulan başvuru şartlarını taşıyan ve kampanyaya müracaat eden vatandaşlar arasında kura çekilecek.
TOKİ’nin yürüteceği proje kapsamında ilk olma özelliği taşıyan, “Küçük ve orta ölçekli sanayiciye yönelik 28 ilde oluşturulacak sanayi sitelerindeki 10 bin iş yeri” için başvuru bedeli 2 bin lira olarak belirlendi.
Projenin bu ayağına başvuruda bulunacaklardan, projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı veya o il sınırlarında faaliyette bulunan 18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşı olması şartı aranacak.
Başvuru yapacaklardan ayrıca ustalık, iş yeri açma, ilgili oda kayıt veya vergi mükellefi belgesi ile e-Ticaret yapıldığına dair belgeler istenecek.
Sanayi sitelerindeki iş yerleri için başvuru yapacakların, kendisinin, eşinin ve 18 yaşından küçük çocuklarının mülkiyetinde sanayi dükkanı olmaması da gerekecek.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı