“Toplu sözleşmede aidat ve kadro talep edeceğiz”

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Genel Başkan Yardımcısı Cebrail Yakışır, TV5 Genel Yayın Yönetmeni ve Millî Gazete Ankara Temsilcisi Mustafa Yılmaz’ı ziyaret etti.

GÜNDEM 30.05.2021, 04:35
8
“Toplu sözleşmede aidat ve kadro talep edeceğiz”
Yakışır, 1 Ağustos’ta başlayacak kamu toplu sözleşme sürecine yönelik önemli değerlendirmelerde bulunurken, Millî Gazete’nin kamu çalışanlarının sorunlarını sürekli gündeme getirmesinden dolayı Yılmaz’a teşekkür etti.
Ziyarette, Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Cebrail Yakışır, 15 Mayıs itibarıyla 83 Bin 588 üye sayısına sahip olduklarını belirterek, toplu sözleşmede sözleşmelilerin kadroya geçirilmesini talep edeceklerini ve dayanışma aidatı sisteminin getirilmesini talep edeceklerini dile getirdi.

Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Cebrail Yakışır, “15 Mayıs itibarıyla 83 Bin 588 üye sayısına sahibiz. Diyanet’te yüzde 86 oranında bir sendikalaşma mevcut. Bizim en çok önemsediğimiz, değerler sendikacılığıdır. Çalışanların hakkını savunmak asıl görevimiz olsa da bunun dışında nerede kanayan bir yara varsa o yaranın tedavisi için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

* Din görevlilerinin pandemi döneminde filyasyon ekipleri ile birlikte çalışmalar yaptığını vurgulayan Yakışır, “Filyasyon ekibinde arkadaşlarımız gece gündüz çalıştılar. Din görevlisi sadece camide değil meydanda da çalışması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

* 1 Ağustos’ta başlayacak olan kamu toplu sözleşme sürecine yönelik de değerlendirmelerde bulunan Yakışır, “1 Ağustosta 6’ncı dönem toplu sözleşme süreci başlayacak. Kamu işvereni ile kamu çalışanı adına yetkili sendika olarak biz de hükümet ile masaya oturup çalışanların haklarını savunacağız. Diyanet ile alakalı Kur’an fahri öğreticiler ve vekil imamları son bir kez olmak üzere kadroya alınmalı. Toplamda 7 bin 500 civarında bulunan fahri öğreticiler asgari ücretin çok altında ücretler alıyorlar. AK Parti milletvekillerinin söz verdiği sözleşmelilerin kadroya geçmesi talebimizi tekrar masaya taşıyacağız” diye konuştu.

Hiçbir sendikaya üye olmayan kamu çalışanlarının toplu sözleşme kazanımlarından yararlandıklarına dikkat çeken Yakışır, dayanışma aidatının memur sendikalarına da getirilmesi gerektiğini belirtti. Yakışır, “Biz yetkili sendika olarak gece gündüz sorunları dile getiriyor eksikleri düzeltmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz ama hiçbir sendikaya üye olmayanlar da bu haklardan yararlanıyor. Yani kişi toplu sözleşme kazanımlarından istifade etmek istiyorsa yetkili sendika aidat ödemesi lazım. İşçilerde bu aidat var fakat memurlarda yok” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı