Trump hakkındaki gizli belgelere ilişkin dava dosyası kamuya açıklandı

Florida'da bulunan eski ABD Başkanı Donald Trump'ın malikanesinden ortaya çıkan "gizli belgeler" soruşturmasıyla ilgili dava dosyası kamuoyuna sunuldu.

DÜNYA 09.06.2023, 23:05
Trump hakkındaki gizli belgelere ilişkin dava dosyası kamuya açıklandı
Florida Bölge Mahkemesi, 49 sayfalık bir dava dosyasını kamuoyuna açıklayarak eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik çeşitli suçlamaları duyurdu. Dosyada, Trump'a "ulusal savunma bilgilerinin kasıtlı olarak saklanması" dahil olmak üzere 37 suçlama bulunuyor.
İddianamede, Trump'ın ABD Savunma Bakanlığı'na ait gizli bir harita ile birlikte "saldırı planını" ve ABD ile diğer ülkelerin savunma ve silah kabiliyetlerine ilişkin belgeleri paylaşmak gibi suçlamalar yer alıyor. Trump'ın yardımcısı Walt Nauta da yanlış beyanda bulunma ve komplo kurma gibi suçlamalarla karşı karşıya.
Trump, dava dosyasının açıklandığını sosyal medya sitesi TruthSocial üzerinden duyurdu ve gelecek hafta Miami'deki federal adliyeye çağrıldığını belirtti. Trump, yaptığı paylaşımda seçimlerde büyük bir oy oranı aldığını ve böyle bir durumla karşılaşmayı hiç düşünmediğini belirtti. Ancak suçlamaları reddetti.
" Gizli belgeler" ve "6 Ocak Kongre baskını" soruşturmalarının eski başsavcı Jack Smith liderliğinde sürdürüldüğü ve özel bir uzman tarafından incelendiği biliniyor.
Trump'ın evi daha önce "gizli belgeler" soruşturması kapsamında FBI tarafından aranmıştı. Trump ise baskını siyasi bir motivasyonla ilişkilendirerek Mar-a-Lago'dan alınan belgelerin bağımsız bir hakim tarafından incelenmesini talep etmişti.
Donald Trump, daha önce 4 Nisan'da, 2016 başkanlık seçimleri sırasında bir kadına sus payı ödediği suçlamasıyla Manhattan Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkmış ve suçlamaları reddetmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı