Trump, kongre baskınında iki buçuk saat boyunca televizyon izlemiş

Trump'ın kongre baskınında iki buçuk saat boyunca yemek odasında Fox News kanalını izlediği ortaya çıktı.

DÜNYA 22.07.2022, 14:55
4
Trump, kongre baskınında iki buçuk saat boyunca televizyon izlemiş
ABD'de 6 Ocak'ta yapılan kongre baskınını soruşturan Temsilciler Meclisi özel komitesi, olay esnasında dönemin ABD Başkanı Donald Trump'ın iki buçuk saat boyunca yemek odasında Fox News izlediğini duyurdu.
6 Ocak Soruşturma Komitesi, Donald Trump'ın Beyaz Saray'da geçirdiği 187 dakikayı mercek altına aldı.
Temsilciler Meclisindeki oturumda Trump döneminde Beyaz Saray'da Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı olarak görev alan Matthew Pottinger ve eski Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Sarah Matthews ifade verdi.
Komite üyelerinden Elaine Luria, yaptıkları birçok görüşmeye dayanarak Trump'ın Kongre baskınının yaşandığı dakikalarda Beyaz Saray'daki hareketlerini derlediklerini belirterek, "Trump o gün Beyaz Saray önündeki konuşmasını bitirdikten 15 dakika sonra, Kongrenin etrafının sarıldığını ve saldırı altında olduğunu biliyordu" dedi. 
Luria, Trump'ın baskın anlarında yaklaşık 2,5 saat boyunca Beyaz Saray yemek odasına kendisini kapadığını ve Fox News'i izlediğini belirtirken, o dakikalarda kendisinin fotoğrafını çekmek isteyen resmi fotoğrafçıyı da reddettiğini kaydetti.
Trump'ın baskın anlarında danışmanları tarafından şiddeti kınama konusunda uyarıldığını belirten Luria, "Neredeyse herkes, Trump'ı şiddeti kesin bir dille kınaması konusunda uyardı. Ancak eski başkan insanların yalvardığı şeyi yapmamayı tercih etti" dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı