Son Dakika

Trump'ın getirdiği yaptırımlar kaldırıldı

ABD, UCM Başsavcısı Bensouda ve diğer savcılık yetkililerine yönelik yaptırımları kaldırdı.

DÜNYA 03.04.2021, 01:25
11
Trump'ın getirdiği yaptırımlar kaldırıldı
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bazı yaptırımların kaldırılmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
Blinken yaptığı açıklamada eski ABD Başkanı Donald Trump döneminde getirilen yaptırım ve vize kısıtlamasının kaldırıldığını duyurdu.
Blinken, açıklamasında, Trump döneminde imzalanan 13928 sayılı başkanlık kararnamesinin Başkan Joe Biden tarafından iptal edildiğini, dolayısıyla UCM Başsavcısı Bensouda ve diğer savcılık yetkililerine yönelik yaptırım ve vize kısıtlaması kararının ortadan kalktığını belirtti.
UCM ile halen Afganistan'daki Amerikan askerleriyle ilgili konularda ve Filistin'in İsrail'e yönelik suçlamalarıyla ilgili hususlarda tamamen farklı düşündüklerini kaydeden Blinken, bununla beraber mahkeme üyelerine yaptırım getirmek yerine diyalog yoluyla bu anlaşmazlıkların masaya yatırılması gerektiğine inandıklarını vurguladı.
UCM, geçen yıl mart ayında ABD'nin Afganistan'da işlediği savaş suçları iddiaları hakkında soruşturma başlatılması yetkisi vermiş ve bu adım ABD yönetiminin tepkisini çekmişti.
Eski ABD Başkanı Trump, 11 Haziran 2020'de imzaladığı başkanlık kararnamesiyle, UCM yetkililerinin ABD'deki mal varlıklarına el konulması ve ülkeye giriş yasağının da dahil olduğu bazı yaptırımlar uygulanması talimatı vermişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı