TSK'da 'hassas' görevlere yeni atamalar

Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde tugay ve tümen seviyesindeki bazı kritik pozisyonlara yeni isimleri getirdi.

GÜNDEM 22.08.2022, 13:10
1
TSK'da 'hassas' görevlere yeni atamalar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde tugay ve tümen seviyesindeki bazı kritik pozisyonlara yeni isimleri getirdi.
Cumhurbaşkanlığı kararnamesi gereği; albaylıktan tuğgeneral/tuğamiral rütbelerine terfiler ile general ve amirallikte bir üst rütbeye terfiler ve atamalar Cumhurbaşkanı tarafından yapılıyor.
Milliyet'ten Aydın Hasan'ın haberine göre, Türkiye ile Yunanistan arasında son yıllarda yaşanan gerilim nedeniyle önemi artan Genelkurmay Başkanlığı Yunanistan-Kıbrıs ve Denizcilik-Havacılık Daire Başkanlığı’na Tuğamiral Burak Akçay atandı.
Türkiye ile Yunanistan arasında Kıbrıs, Batı Trakya Türk Azınlığı, hava sahası, kara suları, kıta sahanlığı, arama kurtarma (SAR) çalışmaları gibi kronik sorunlar sürüyor.
Suriye’deki yeni gelişmeler ve olası bir harekât nedeniyle daha da önem kazanan Barış Kalkanı Harekât Bölgesi Komutanlığı’na getirilen isim ise İkinci Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Selami Arslan oldu. Bu dairenin bünyesinde; Yunanistan, Kıbrıs, Denizcilik ve Havacılık şube müdürlükleri bulunuyor. 
Türkiye, iki yıl önce Suriye’nin kuzeyindeki operasyonların koordinasyonu için Hatay Serinyol’da 'Barış Kalkanı Harekât Bölgesi Komutanlığı' kurdu. Komutanlık, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı bölgelerinden sorumlu bulunuyor. Suriye’deki yeni gelişmeler nedeniyle daha da önem kazanan bu komutanlığın başına İkinci Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Selami Arslan getirildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı