TSK'dan Pençe Kılıç Harekâtı: Talimatı bizzat Erdoğan verdi

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyindeki terör unsurlarına yönelik Pençe Kılıç Harekâtını başlattı. Talimatı bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan verirken, Bakan Akar, sevk ve idare etti.

GÜNDEM 20.11.2022, 13:15
TSK'dan Pençe Kılıç Harekâtı: Talimatı bizzat Erdoğan verdi
Milli Savunma Bakanlığı, bugün Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan bölgelere "Pençe-Kılıç Hava Harekatı"nın yapıldığını duyurdu. 

Harekatın icrası öncesinde Milli Savunma Bakanı Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na geldi. Akar, beraberindeki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesi ile Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi'nden sevk ve idare etti. 
Akar, "Teröristlerin barınakları, sığınakları, inleri, mağaraları başlarına yıkıldı. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin pençesi bir kez daha teröristlerin tepesindeydi. Şehitlerimizin, masum insanların kanını hiçbir zaman yerde bırakmadık, bırakmıyoruz, bırakmayacağız! Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından ülkemizin ve milletimizin güvenliğine kast edenlerden yaptıklarının hesabını bugüne kadar sorduk, sormaya devam edeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Erdoğan Dijital Medya" isimli sosyal medya hesabından bugün başlatılan Pençe Kılıç Harekâtı'na ilişkin paylaşım yapıldı. Paylaşımda Erdoğan'ın harekât talimatını Endonezya dönüşünde verdiği belirtildi.
"Erdoğan Dijital Medya" hesabından yapılan paylaşımda, Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya dönüşünde Pençe Kılıç Harekâtı'nın başlatılması talimatını verdi." denildi. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı