TÜİK fiyat aldığı merkezleri açıklasın

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Bayram Zengin, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının ısmarlama olduğunu belirtti.

EKONOMİ 06.04.2021, 04:40
28
TÜİK fiyat aldığı merkezleri açıklasın
Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Bayram Zengin, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının ısmarlama olduğunu belirterek, “Mart ayı enflasyon oranı sabrımızı taşırmıştır ve gerçekleri yansıtmamaktadır” dedi. Zengin, açıklamasından sonra, TÜİK’e telgraf çekerek fiyat aldığı merkezleri sordu.
Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Bayram Zengin, Ankara, Kızılay’da TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına dair basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada TÜİK’in fiyat aldığı merkezleri açıklanmasının gerektiğini belirten Zengin, açıklamadan sonra TÜİK’e telgraf çekerek fiyat aldığı merkezleri sordu. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranlarının ısmarlama olduğunu söyleyen Zengin, “Açıklanan Mart ayı enflasyonu sabrımızı taşırmıştır. Defalarca TÜİK enflasyon sepetinin memur ve emeklileri için bir şey ifade etmediğini, ücretliler için özel sepet oluşturulması gerektiğini söyledik. Defalarca TÜİK’in fiyat aldığı merkezlerin açıklanmasını istedik. Muhatap bulamadık” ifadelerini kullandı.

Memur ve emeklilerin enflasyon karşısında ezildiğini hatırlatan Zengin, “Torba kanunlara memur sorunlarının niçin giremediğini anlayamadık. Ekonomi ve hukuk reform paketlerinde memur sorunlarının neden yer almadığını öğrenemedik. 3600 ek gösterge sözünün üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen yerine getirilmediğini defalarca hatırlattık. Hükümetin ve Merkez Bankası’nın enflasyon tahminlerinin tutmadığını, her defasında memur ve emeklilerinin enflasyona ezdirildiğini söyledik, dinletemedik. Memur ve emeklilerin insan onuruna yaraşır hayat süremediklerini ifade ettik, Mısır’da sağır sultana duyurduk, hükümete duyuramadık” şeklinde konuştu.

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranlarının karşısında toplu sözleşme ile verilen zam oranlarının eridiğini belirten Zengin, “TÜİK gıda enflasyonunu yüzde 6,31, sağlık harcamalarındaki artış ise 11,36 olarak açıklamıştır. Çarşı-pazar enflasyonu ise yüzde 10’un üzerinde. Son bir yılda elektriğe yapılan zam yüzde 32,3, doğalgaza yapılan zam ise yüzde 34,7. Gıda harcamalarındaki artışı her gün yaşıyor, görüyorsunuz. TÜİK rakamlarına nasıl inanalım? Hakem Kurulu kararına göre memur ve emeklilere 2021 Ocak ayında yapılan yüzde 3’lük sefalet artışı, TÜİK’in ısmarlama enflasyonuna rağmen dönemin bitmesine 3 ay kala erimiş ve memur ve emeklileri alacaklı hale gelmiş ve cepten yemeye başlamıştır. Hakem Kurulu kararı memur ve emeklileri açlığa, yoksulluğa ve sefalete mahkûm etmiştir” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı