Tüm dünyada bir ayak izimiz olacak

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 2022 kurban organizasyonu kapsamında yaptığı değerlendirme ve eğitim toplantısını, Ankara’da gerçekleştirdi.

GÜNDEM 28.08.2022, 04:35
5
Tüm dünyada bir ayak izimiz olacak
Toplantıya, Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yaşar, Genel Muhasip Cemalettin Lafçı, Yönetim Kurulu Üyelerinden Halil Adıgüzel, Muhammet Polat, Medet Bulut, Ahmet Yorulmaz, Cansuyu il temsilcileri, Cansuyu personelleri ile kurban faaliyetleri için bölgelere giden Cansuyu gönüllüleri ve Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü,Cansuyu Derneği olarak sadece Türkiye’de değil bütün Dünya’da yardım faaliyetlerinin devam ettiklerini belirtti. Cansuyu Derneği’nin kurulduğu günden bugüne 17’nci yılını doldurduğuna dikkat çeken Köylü, derneğin yaptığı çalışmaların önemli olduğunu belirterek, “Yaptığımız çalışmalar bir taraftan fakirlerin yüzünü güldürecek, zenginlerin ise sevap kazanmasını sağlayacak çalışmalardır. Bir taraftan da toplumu birbirine adeta çelik bir ağ gibi bağlamaya çalışan teşkilat çalışmalarıdır. Bu yüzden yaptığımız hareketin ve çalışmaların bütün mahiyetini göz önüne alarak çalışmalarımızın artması için çabalayacağız” dedi.

Dernek tarafından yürütülen projelerden bazıları ile ilgili bilgi veren Köylü, vatandaşlara da destek çağrısında bulunarak, “Gazze’de bir meslek edindirme merkezi yaptık. Merkezin yapımı kendi öz sermayemiz ile yaptık.  4 bin Metrekarelik bir bina yaptık. Bu merkezin 100 bin dolarını Kuveyt’ten bir kuruluş verdi. 500 bin dolarını da biz karşıladık. Yakın zamanda da bu merkez devreye girecek. Bu merkezin adını Oğuzhan Asiltürk Meslek Edindirme Merkezi olarak koyduk. 6 Tane kuruluş bir araya gelerek Moro’da bir üniversite kuracağız inşallah. Kampüs inşaatı başlamadan önce bir bina tamiratına başladık. Eğitim sürecinin yapılması için. Bu yapılacak üniversite Moro’da tek olacak. Bu yapılar ile neredeyse tüm dünyada bir ayak izimiz olacak. Tüm dünyada yaşanan ekonomik kriz yaptığımız faaliyetleri yavaşlatıyor fakat sonuna getirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Cansuyu Derneği’nin her alanda gerçekleştirdiği yardımlar ile birçok insana ulaştığına dikkat çeken AGD Genel Başkanı Salih Turhan, dernek gönüllülerinin önemli işlerde aracılık yaptığını ifade ederek, “Cansuyu Derneği’miz, hem Türkiye’de hem de dünyanın birçok yerinde insanların feraha kavuşması için mücadeleye devam ediyor. Yapılan çalışmaları takip ettiğimiz zaman kalben mutmain olduğumuz bir dernektir Cansuyu. Dernek olarak verilen bağışların neye ve nereye olduğuna ilişkin hassasiyetleri için teşekkür ediyorum.

Cansuyu Kurban Bayramı Organizasyonu’nun müzakere edildiği ve gelecek dönemler için eğitimlerin yapıldığı toplantıda, Cansuyu yönetimi birimleri hakkında bilgi verip eğitim sunumu yaptılar. Daha sonra ülkelere giden ekipler raporlarını sundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı