Tüm sözleşmeliler kadroya geçirilmeli

Sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesi ile ilgili çalışmalar devam ederken, Türkiye-Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, tüm sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için çağrıda bulundu.

EKONOMİ 09.11.2022, 07:50
6
Tüm sözleşmeliler kadroya geçirilmeli
Sözleşmeli çalışanların kadroya geçişi ile ilgili çalışmalar devam ederken Türkiye-Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci’den tüm sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesi çağrısı geldi. Kahveci, çalışanların insan onuruna yaraşır bir şekilde çalışabileceği bir işe sahip olabileceği ve ailesi ile bir arada yaşayabileceği bir sisteme kavuşması gerektiğini ifade ederek, “Kamu personel sistemi, iş güvencesi, tayin, kurum değişikliği, aile birliği, görevde yükselme gibi hakları tüm çalışanlara sağlayan bir yapıya dönüştürülmelidir” ifadelerini kullandı.
Aynı işleri yapan personeller arasındaki ayrımın adalet ve eşitlik ilkesine aykırı olduğuna dikkat çeken Kahveci, var olan ayrımın sadece kadrolu, sözleşmeli olarak kalmadığını da hatırlatarak, “Sözleşmeli personel bile kendi içinde süresiz, 4/B’li, 5393’e tabi, 3+1’e tabi, İHS’li, 4/C’den 4/B’ye geçenler, vekil ebe, hemşire, imam, fahri, kamu dışı sağlık çalışanı şeklinde ayrımcılığa tabi tutulurken kamu hizmetlerinde etkinliğin, personel sisteminde istikrarın, çalışma hayatında adaletin sağlanması mümkün değildir.” dedi.
Kamu çalışanları arasında ayrımın sadece kadro hakkı ile sonlanacağını vurgulayan Kahveci, sözleşmeli personelin verilecek kadronun bir gereklilik olduğunu ifade ederek, “Kamu personel sisteminde istikrar ve adaleti sağlamanın tek bir yolu vardır; o da çok başlı yapıyı sonlandırmak ve tüm güvencesiz sözleşmeli personeli kadroya geçirmektir. Kamu çalışanları harfler ve rakamlarla bölünmeyi değil, aileleriyle bir arada, adil, hakkaniyetli, güvenceli ve kadrolu bir çalışma hayatını fazlasıyla hak ediyor. Yarınından endişe eden, tayin, terfi, aile birliği gibi temel haklardan mahrum olarak çalışan tek bir kamu görevlisi dahi kalmamalı, güvencesiz çalışma modelleri kamu istihdam sisteminden çıkarılmalıdır.” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı