Tüm Türkiye’den öğretmenler yollarda

Asgari ücretin altında çalışan ve özlük hakları olmayan özel okul öğretmenleri bugün ankara’da eylem gerçekleştirecek…

GÜNDEM 30.08.2022, 07:20
4
Tüm Türkiye’den öğretmenler yollarda
Millî Gazete’nin sık sık gündeme getirdiği özel sektör öğretmenleri, sorunlarını duyurmak için bugün Ankara’da bir araya gelecek. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’nın çağrısıyla öğretmenler, asgari ücrete ve altında çalıştırılmaya ve güvencesizlik sorunlarının çözümü için seslerini duyurmaya çalışacak. Tüm Türkiye’den öğretmenlerin bir araya geleceği eylem dolayısıyla öğretmenler, bulundukları şehirlerden Ankara’ya doğru yola çıktı. Özel sektörde çalışan öğretmenler düşük ücretler, eksik sigortalar, mobbing gibi sorunlarla çalışmaya devam ederken, kurumlar sorunlara karşı çözüm bulmak yerine öğretmenlerin hakkını vermemeye devam ediyor.

Ankara’da gerçekleştirilecek eyleme katılmak için yola çıkan ve Mardin’de bir özel öğretim kursunda coğrafya öğretmeni olan Hogır Öztemel, maddi açıdan yaşadıkları zorluklar sebebiyle otostop yoluyla Ankara’ya doğru yola çıktıklarını belirterek, “Mardin’den iki arkadaş birlikte otostop ile Ankara’ya geliyoruz. Buradaki amacımız, özlük haklarımız ile ilgili isteklerimizin bakanlığa iletilmesidir. Özel sektör öğretmenlerinin yok sayılmasına tahammülümüz kalmadı. Bakanlığın öğretmenler arasında ayrım yapmasını kabul etmiyoruz. Bizleri patronların insafına bırakıyorlar. Bunun bir an önce son bulmasını istiyoruz. Eylem ile de taban maaş kanununun tekrar yürürlüğe girmesini talep ediyoruz. Yapılan denetimlerin de uygun bir şekilde gerçekleştirilmediğini biliyoruz ve bunun da düzenlenmesini istiyoruz. Bizler yazları maaş alamadığımız için geçimimizi zorlukla sağlıyoruz. Bu eyleme gelebilmek için de en uygun yolculuk şekli olarak otostop yolunu tercih ettik” dedi.

Tüm Türkiye’de bulunan özel sektör öğretmenlerinin bir araya geleceği “Artık Yeter” sloganıyla düzenlenecek eylemde, asıl tema 2014 yılında son verilen taban maaş uygulamasının tekrar yürürlüğe girmesi talebi olacak. Öğretmenler, yaşadıkları mağduriyetlerin son bulmasını talep edecek.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı