Tunç Şatıroğlu'nun dolar yorumu korkuttu: Ümitler artık tükeniyor

Tunç Şatıroğlu'nun dolar yorumu korkuttu. Ünlü ekonomist "Ümitler artık tükeniyor." dedi.

EKONOMİ 26.01.2022, 12:10
29
Tunç Şatıroğlu'nun dolar yorumu korkuttu: Ümitler artık tükeniyor
Tunç Şatıroğlu'nun dolar yorumu dikkat çekti. Sosyal medya hesabından Fed'in akşam açıklayacağı karar öncesi dolar yorumunda bulunan Şatıroğlu, "Ümitler artık tükeniyor. Düşmeyen bir fiyat elbette eninde sonunda yükselişe geçer." dei.
Dolar kurunun TL karşısında 31 Aralık tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ASKON toplantısında yaptığı konuşması sonrası 13 liranın altında kapanış yapmadığını belirten Tunç Şatıroğlu, "Şu ana kadar açıklanan paketler ve kullanılan imkanlar kuru 13'ün altına düşürmeye yetmedi. Sayın Nebati kuru 13'ün altına düşürmede şu ana kadar başarısız oldu." dedi.
Bakan Nebati'nin dolar mücadelesinde bundan sonra da kesin olarak başarısız olur diyemeceğini ama ümitlerin artık tükendiğini söyleyen ünlü ekonomist, "Düşmeyen bir fiyat elbette eninde sonunda yükselişe geçer. Kritik bir direnç yıkılınca baraj yıkılmış gibi olur" ifadelerini kullandı.
Hükümetin dolar kuru çıkışında yaptığı sorumlu olarak bir takım analistler açıklamasına göndermede bulunan Tunç Şatıroğlu şunları kaydetti:
"Bunun da sorumluları dolar çıkacak diyen analistler olmaz, irrasyonel para politikasında inat edenler olur. Baştan söylemiş olayım. Ümitler tükenince dolar çıkacak derim. Şu anda henüz tükenmedi."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı