Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal'dan adaylık sinyali: Çok talep geliyor

Turgut Özal’ın oğlu TEK Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, "Hedefimiz Turgut Özal’la kalkınan 80’li yılların güzelliklerine dönmek" diyerek, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olabileceğini söyledi.

SİYASET 05.11.2022, 23:20
4
Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal'dan adaylık sinyali: Çok talep geliyor
TEK Parti Genel Başkanı Ahmet Özal bir dizi ziyaretler için geldiği Muğla’nın Marmaris ilçesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 
Teşkilatlanma çalışmalarının devam ettiğini belirten Turgut Özal, "Bizim partimiz 98 yılında kurulmuş bir parti. Esasında yeni bir parti değil. Biz partinin ismini değiştirdik. Bir genel kurulla genel başkan olduk. Şimdi teşkilatlarımızı tamamlıyoruz, eksiklerimizi bitiriyoruz. Bizim hedefimiz 80’li yıllardaki gibi tekrardan bir kalkınma dönemine girebilmek. En önemlisi rahmetli Turgut Özal’ın başlattığı; barış, kardeşlik, hür düşünce, adalet mekanizması, belki büyük bir anayasa değişikliği ve tabii ki en önemlisi ekonomik konularda Türkiye’de yeniden yapıları yerine oturtmak. Yani fabrika ayarlarına geri dönmek. Ben iktisatçıyım, yurtdışında çalıştım ve uzun yıllar IMF’de bulundum. Sonra rahmetli babam Turgut Özal’la beraber başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı köşkünde bulundum. Bunların tecrübeleri var, birikimleri var. Yirmi sene ara verdikten sonra tekrardan elimizden ne geliyorsa yapmak için yola çıktık." diye konuştu.
Yaklaşan genel seçimlerde cumhurbaşkanlığına adaylık konusuna değinen Özal, "Tabii ki partimizin vereceği bir karar bu. Evet, olabilir diye söylüyorum. Şu anda da çalışmalarımız devam ediyor zaten. Anadolu gezilerimiz başlıyor, mitingler de başlayacak. Sokakta iyi neticeler alıyoruz, insanlardan çok talep geliyor." dedi.
Tüm dünyanın yaşadığı ekonomik krizin ülkemizde de etki göstermesini yorumlayan Özal, "Türkiye çok çabuk toparlanır. Bana sorarsanız altı aylık bir dönemdir bu. Ekonomide temel prensipleri görerek hareket ederek bir ikincisi adaleti mutlaka daha sağlam hale getirmek. Bunun dışında ben şunu da görüyorum mesela. Türkiye’de çok büyük bir vergi reformu gereklidir. Bana sorarsanız yüzde 80 vergi beş ilden geliyor. Yüzde yirmi vergide yetmiş iki ilden geliyorsa ben ilk başta belki 65-70 ilde vergilerin tamamını sıfır yaparım. 15 yıl boyunca yatırımlar gelsin diye vergileri kaldırırım, vergi oranlarını düşürürüm. Mesela; KDV, kurumlar vergisi ve gelir vergisini yüzde 10’a sabitlerim. Ne kadar az vergi oranı getirirseniz o kadar çok vergi toplarsınız." ifadelerini kullandı.
Konuşmasının sonunda başörtüsü tartışmalarına da değinen TEK Parti Genel Başkanı Ahmet Özal şunları söyledi:
"Anayasamızda başörtüsü sorun değildir ve insanların yaşam özgürlüğü vardır. Ama askeri dönemlerde ne bileyim 80 darbesi, 28 Şubat gibi dönemlerde bu bir nevi anayasanın temel hakları ortadan kaldırılmıştır. Hiçbir zaman da bir anayasa işine gerek yoktur. Bu durumu referanduma götürmek isteyeceklerdir ama şöyle düşünmek lazım. Yani şimdi tesadüfen referandumda ya hayır çıkarsa ne yapacağız? Bu sefer milletin sokakta başını mı açacağız? Yani her şeyi düşünmek lazım. İkincisi kadının başını örtüp örtmemesi konusunda erkekler niye oy veriyor? Oy vermesi gereken kadınlardır. Fakat en önemlisi şu; temel hak ve özgürlüklerle ilgili referandum yapılamaz."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı