Turhan Çömez kendisi arayan AKP'li vekili açıkladı: Cesaret edemiyorum

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti'ye geçen eski AKP'li Op. Dr. Turhan Çömez bugün canlı yayında geçtiğimiz günlerde kendisini arayan AKP'li bir milletvekilinin ne söylediği açıkladı.

GÜNDEM 25.10.2022, 22:45
2
Turhan Çömez kendisi arayan AKP'li vekili açıkladı: Cesaret edemiyorum
AK Partili Eski Milletvekili ve Erdoğan’ın eski doktoru Op. Dr. Turhan Çömez geçtiğimiz haftalarda İYİ Parti’ye katılmıştı. İYİ Parti’ye katılan Turhan Çömez, Genel Başkan Meral Akşener tarafından başdanışmanlık görevi verilmişti.
Op. Dr. Turhan Çömez bugün TELE1 canlı yayında dikkat çeken ifadeler kullandı. Turhan Çömez geçtiğimiz günlerde kendisini AK Partili bir milletvekilinin arayıp ne söylediğini anlattı.
Turhan Çömez’in konuşması şöyle:
Bu sözler üzerine Enver Aysever, Turhan Çömez’e “İYİ Parti’ye gelir mi?” sorusunu yöneltti. Çömez şöyle cevap verdi:
“Bakın Türkiye'de biz herkesle oturur konuşuruz ama bu konuşacağımız herkesin kesinlikle bazı değerlere sahip çıkması lazım. Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne Türkiye’nin kocaman bir ülke olduğuna ve bu bayrak altında yaşamanın herkese onur ve gurur verdiğine inanmaları lazım ve mutlaka ve mutlaka terörle ve ayrılıkçı anlayışla aralarında büyük bir mesafe koyması lazım. Yoksa demokratik bir atmosferde herkesle oturulur, konuşulur, konuşmadan bir yere varamazsınız. 
Sadece söylem değil eylemlere de bakmak lazım. Türkiye'yi yekpare bir vatan olarak kabul eden kendini bu ülkenin asli unsuru olarak kabul eden, eşit ve birinci sınıf vatandaş olduğunu kabul eden ve bu bayrağın altında yaşamaktan onur duyan bakın etnik kimliklerle asla ve asla uğraşmıyoruz. Kimsenin genetik kodlarıyla ilgilenmiyoruz. Bu ülkenin asli bir unsuru ise herkesle kucaklaşıp herkesi bağrımıza basarız. Ve Türkiye kocaman bir ailedir ve bu ailenin bütün fertleri bizim asli unsurumuzdur.
Akşener son derece demokrat, uzlaşmacı ve toplumun tamamını kucaklayan bir siyasi lider. Sayın Akşener’in 28 Şubat döneminde verdiği mücadeleyi hepimiz tanırız. Bunu da biliyoruz. İlginç bir şey söyleyeyim. Bu akşam size bir manşet çıkartalım. AKP’den bir milletvekili geçtiğimiz günlerde beni aradı. Dedi ki; ben Sayın Akşener’in 28 Şubat döneminde verdiği mücadeleye tanık olan birisiyim. Kahramanca bir mücadele verdi. Peki, dedim çık bunu ekranlarda söyle bizimle beraber ikimiz beraber bir program yapalım. Ne varsa hepsini anlat şu anda cesaret edemiyorum dedi.”
“Fikrim yok ama belki de bu yolun açılmasıdır. AKP’yi ciddi olarak eleştiriyor. Her programdan sonra mesajlar gönderir ve kendince değerlendirme yapar ama AKP içerisinde ciddi bir huzursuzluk var ve sayın Akşener’in hem o bahsettiğiniz dönemle ilgili hem 28 Şubat döneminde ortaya koyduğu tavırla ilgili çok ciddi tanıklık olan insanlar var.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı