Turist dolandırıcılığında yeni yöntem! 200 TL para alıyorlar

Turist dolandırıcılığında fırsatçılar bu kez yeni yöntem geliştirdiler. Dolandırıcılar, İstanbul'a gelen turistlerden HES kodlarını İstanbulkart'a işleme bahanesiyle 200 TL para alıyorlar.

ASAYİŞ 13.07.2021, 09:10
14
Turist dolandırıcılığında yeni yöntem! 200 TL para alıyorlar
Fatih Beyazıt Tramvay Durağı önünde bekleyen dolandırıcılar, İstanbul'a gelen turistlerden HES kodlarını İstanbulkart'a işleme bahanesiyle para toplamaya başladı.
İstanbulkart'lara HES kodu tanıtma zorunluluğunundan faydalanan dolandırıcılar turistlere önce HES kodu alıp ardından mobil uygulama üzerinden HES kodunu tanımlatıyorlar. 

Durağın önünde turist bekleyerek HES kodu tanımlama işlemi için 200 TL para alan bir dolandırıcı kendisini fark eden kişilere ''Ben para istemedim, turistler teşekkür etmek için bahşiş veriyor'' diyerek savunma yaptı. Turistlerden para almadığını yalnızca bahşiş aldığını söyleyen dolandırıcı, ''Ben 7 sene cezaevinde kaldım, sabıkadan dolayı hiçbir yerde çalışamıyorum yabancı dilim var. HES kodu diye bir uygulama başladı. Ben de bilmeyenlere yardımcı oluyorum. Gönüllerinden koparsa bana 10 lira 20 lira veriyorlar. Ben para talep etmiyorum, kendileri veriyorlar. 
Ben geçimimi böyle sağlıyorum. Ama turistlerin dolu kartını alıp boş kart verenler de oluyor. Hatta ben o kişiyi bizzat darp ettim. Kesinlikle fırsatçılık yapmıyorum, ben mahkum olarak geçimimi sağlıyorum. Yapıyorum 5-10 lira alıyorum. Ben hatta 'You don't have money you can go' diyorum. 10 liraya makineden kart alıyorum, büfeciler de makineden kart alıyor, 15 liraya satıyor. Ben bu makineden kart alıp 5 lira üzerine koyup 15 liraya sattığım zaman suç mu oluyor?" şeklinde konuştu.

Dolandırılan turist bahşiş vermediğini, kendisinden para istendiğini istendiğini söyledi.
Dolandırılan bir başka kişi Sabir Salahi ise, "Yabancı turistler için HES kodu çok kötü. Burada duranlar, HES kodunu İstanbulkart'a işletmek için 100-150 lira istiyorlar. Yabancılara 100-150 lira diyorlar. Vermezse yardımcı olmuyorlar, problem oluyor, sıkıntı çıkıyor" diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı